Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jobb nummer én

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestleder Helga Pedersen lover at Ap skal bli tydeligere i kampen mot fattigdom. Det er et etterlengtet løfte mange setter pris på. Regjeringens svake fattigdomssatsing har som kjent fått så hatten flagrer fra samtlige opposisjonspartier, SVs Karin Andersen og fra de fattige. Lederen i partiets programkomité sier at denne jobben nå skal være en verdikamp for Ap. Også det er godt nytt. Hun forsikrer at regjeringen holder fast ved målet om å avskaffe fattigdommen i Norge. For det er som Pedersen selv sier, umulig å ha noe annet mål.

Aldri før har Norge hatt bedre mulighet til å utrydde fattigdom. Det lover bra at Pedersen peker ut helse, rus, psykiatri og integrering som viktige satsingsområder. Ap går med andre ord bort fra den ensidige arbeidslinja til Bjarne Håkon Hanssen. Kvalifiseringsprogram for arbeidslivet løser ikke alene alle problemer. Verdikamp forplikter dessuten. Bostøtten må styrkes og de laveste sosialhjelpssatsene økes. Også de som faller utenfor arbeidslivet må få økonomisk hjelp til en anstendig levestandard og nye muligheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media