Jobb og skole - en herlig blanding!

- Vi var nok litt skeptiske i begynnelsen. Å lage maling er jo ikke akkurat det samme som å sitte på skolebenken! sier Jotun-arbeider Terje Braathu. Men så fant «gutta på gølvet» ut at det var en herlig blanding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD(Dagbladet): Nå er han i gang med å ta fagbrev i kjemisk-teknisk industri. Etter flere år med bare malemiksing på Jotun Fabrikker blander han nå både jobb og skolegang. Noen timer hver dag er det av med arbeidshanskene, ut av produksjonshallen og inn skolestua i fabrikkanlegget.

- Det er et flott tilbud. Vi får utdanning med full lønn. Og med fagbrev får jeg høyere lønn, og også muligheter til å søke jobb andre steder om det skulle være aktuelt, sier Terje Braathu.

De tre siste åra har hundre ansatte «på gølvet» på Jotun vekslet mellom studier og fysisk arbeid. Fagbrevene kommer på løpende band.

- Det har ikke vært så enkelt for alle. Jeg hadde ikke så mye lyst til å begynne på skole igjen, men jeg angrer ikke nå. Det tror jeg ingen andre gjør heller, sier Braathu.

- Lærevansker? Nei, langt fra alle har det. Vi bidrar med hjelp til hvordan man skal tilegne seg kunnskap - og det rent faglige, sier spesialpedagog Trine Aakermann og faglærer Karl Øyvind Svendsen. De har sin base på Sandefjord videregående skole, men liker å jobbe med arbeiderne på malingfabrikken.

BEGGE DELER: Jobb og studier på samme skift. - Flott, sier prosessoperatør Terje Braathu.