Jobb på Sydpolen?

Lyst på en jobb utenom det uvanlige? Nå er det ledig stilling som rørlegger på Sydpolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Norsk Polarinstitutt søker nå etter eventyrlystent personell som vil overvintre under ekstreme forhold, og bygge opp den norske forskningsstasjonen «Troll» i Antarktis fra og med desember i år.

Arbeidet skal foregå i bikkjekalde omgivelser: Kulderekorden inne på kontinentet er målt til -89,2 grader!

-  Vi regner med mange søkere. Ryktene har gått før annonsen sto på trykk i avisene torsdag, og pågangen har allerede vært veldig stor, forteller fungerende forskningsdirektør Jan-Gunnar Winther ved Norsk Polarinstitutt.

Sju stillinger

Instituttledelsen i Tromsø søker i første omgang etter sju personer til byggeplassen i isødet: kokk, elektriker, rørlegger, snekker/tømrer, lege, mekaniker og stasjonssjef. Seinere kan det ble aktuelt å lyse ut flere stillinger. De som ansettes, vil etter hvert få selskap av flere forskere.

Ikke for pyser

Winther sier at erfaring fra arktiske forhold er en fordel, men ingen betingelse.

-  De som skal dra, vil så å si bli totalt isolert i ti måneder. Det er avgjørende å tåle det psykiske presset. Det å være mentalt egnet er minst like viktig som å være godt fysisk utrustet, sier Winther.

Han sier Norge er et av flere land som er tilsluttet Antarktistraktaten, og dermed betrakter det som viktig med norsk tilstedeværelse i området.

HER SKAL DE BO: Den norske stasjonen «Troll» ligger i ugjestmilde omgivelser, 1300 meter over havet i Antarktis. Fra 2005 blir det helårsdrift her.