Jobben får skylda tolv år etter at Ulf (51) døde

Nyrekreft godkjent som yrkessykdom. Nå får enka millionerstatning.

GODKJENT YRKESSYKDOM ETTER SIN DØD: Mannen til  Anna Lisa Pettersen (63), Ulf Pettersen, døde av nyrekreftkreft med spredning i 1998.

Foto: PRIVAT
GODKJENT YRKESSYKDOM ETTER SIN DØD: Mannen til Anna Lisa Pettersen (63), Ulf Pettersen, døde av nyrekreftkreft med spredning i 1998. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Ulf sa alltid at det var all dritten i Nordsjøen som gjorde ham syk. Det var han aldri i tvil om, sier enka Anna Lisa Pettersen (63) til Dagbladet.

Men det ble en lang kamp for rettferdighet. Nav godtok ikke at hans kreftdød skyldtes kjemikaliene han var blitt utsatt for i jobben på oljeplattform.

Men da Trygderetten behandlet ankesaken før jul i fjor, vant enka fram på vegne av sin avdøde ektemann - hele tolv år etter hans død.

Benzen og asbest Retten fant det sannsynliggjort at Ulf Pettersen fikk nyrekreft på grunn av eksponering for asbest og benzen i nordsjøjobben, og nyrekreften er nå godkjent av norske myndigheter som yrkessykdom.

Etter 13 år som prosesstekniker på Ekofiskfeltet i Nordsjøen ble 33 år Ulf Pettersen sykemeldt på grunn av angst, depresjon, hodepine, svimmelhet og kvalme.

Han fikk diagnosen nyrekreft i 1996, og døde to år senere etter at nyrekreften hadde spredt seg til lungene. Han etterlot seg kona og fire voksne barn.

For Anna Lisa var det svært tøft å få økonomien til å gå i hop etter at mannen falt fra.

- Det er veldig gledelig at vi vant fram til slutt. Du merker det godt når to inntekter blir til én. Det vil komme godt med når erstatningspengene kommer på konto, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer