Jobber for 22 kr timen for Statnett

14 polske linjearbeidere drar fiberoptikk 12 timer om dagen, sju dager i uka i Ryfylke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO: (Dagbladet.no): Kraftlinje-selskapet Statnett, som er heleid av den norske stat, har hyret et tysk firma til å spinne fiberoptisk kabel på kraftlinjer i Ryfylke i Rogaland. Tyskerne i selskapet SAG har leid inn polske arbeidere til å gjøre jobben.

I dag påstår norsk fagbevegelse at de polske arbeiderne jobber på slavekontrakter, som innebærer 84 timers uke for en luselønn.

Sosial dumping

Nå har EL- og IT-forbundet i Rogaland tatt affære. De tok seg opp til de polske arbeiderne på fjellet tidligere denne uka, og med seg hadde de en tolk. Arbeiderne fortalte at de jobbet 12 timer om dagen, sju dager i uka.

Ifølge kontrakten med det tyske selskapet SAG skulle arbeiderne jobbe 10 timer om dagen, seks dager i uka. Månedslønna er ca 8000 kroner. Hver morgen ved sjutida blir polakkene fløyet opp på fjellet i et helikopter. Så jobber de hele dagen til de blir hentet klokka sju på kvelden igjen.

- Dette er sosial dumping av verste sort, og jeg mener det er spesielt kritisk ettersom det er staten som er oppdragsgiver her, sier leder i fylkeslaget til EL og IT-forbundet Rolf Bersås til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer