- Jobber for at han skal dømmes til døden

Aktor i kidnappingsaken mener saken vitner om ondskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aktor i kidnappingsaken som har rystet Cleveland, Ohio holdt torsdag kveld, norsk tid, pressekonferanse der han orienterte om hvordan aktoratet kommer til å jobbe med saken.

På pressekonferansen kom det fram at påtalemyndighetene vil jobbe for å få Castro idømt dødsstraff.

- Dette er det verste eksempelet på ondskap, sier aktor Timothy J. McGinty, som mener Castros påståtte gjerninger vitner om «null respekt for menneskelivet».

- Var avhengig av sex Ariel Castro (52), som skal ha holdt tre unge kvinner, Michelle Knight fanget i huset sitt i Cleveland i Ohio i rundt ti år, ble torsdag ettermiddag framstilt for en dommer for første gang.

Der ble han formelt informert om at han foreløpig er siktet for fire tilfeller av kidnapping og tre voldtekter.

For første gang er det også blitt kjent hva Castro skal ha sagt da han ble avhørt av politiet. Det er Cleveland-TV-stasjonen WKYC som rapporter:

- Ariel Castro skal ha fortalt at han var avhengig av sex, og at han ikke klarte å beherske seg. Han skal også også ha sagt at han er «kaldblodig», sier TV-kanalens reporter.

Den ene av Castros påståtte offre, Michelle Knight, ha fortalt politiet at hun ble gravid med Castro fem ganger. Han skal imidlertid ha slått henne i magen helt til hun aborterte alle de fem gangene.

Visepolitisjef Ed Tomba ønsker foreløpig ikke å kommentere disse ryktene, skriver Telegraph.

«Politikaos» da de pågrep brødrene Castros brødre, Onil (50) og Pedro (54), ble også pågrepet mandag. De siktes ikke i saken, ifølge Reuters.

Ifølge den engelske avisa The Telegraphs reporter Jon Swaine, var det politikaos som gjorde at brødrene også ble pågrepet i saken.

«Politiet skylder på at kaoset som utspant seg under pågripelsen av Ariel Castro førte til at brødrene også ble pågrepet. Politiet fant ingen bevis som knytter dem til handlingen,» skriver han på Twitter.

Fødte i badebasseng Amanda Berry, som også ble holdt fanget i nærmere ti år, fødte sin datter i fangenskap. Den seks år gamle jenta ble funnet sammen med de tre kvinnene da politiet tok seg inn i hjemmet til Castro i Cleveland mandag denne uka.

Politiet har siden bekreftet at jenta er dattera til Amanda Berry, og at hun skal være født i fangenskap.

Ifølge politiet skal den lille jenta ha blitt født i et lite, oppblåsbart badebasseng.