Ikke sikkert det blir Raja eller Rotevatn i Venstre:

Jobber for Melby

Sveinung Rotevatn og Abid Raja har begge bekreftet at de ønsker jobben, men krefter i Venstre jobber fortsatt for at Guri Melby skal bli partileder. Selv er hun taus om egne ambisjoner.

ØNSKET SOM LEDER: Guri Melby har ikke villet svare på om hun er kandidat til ledervervet i Venstre. Likevel jobber krefter i partiet for at hun skal bli nettopp det. Foto: Hans Arne Vedlog
ØNSKET SOM LEDER: Guri Melby har ikke villet svare på om hun er kandidat til ledervervet i Venstre. Likevel jobber krefter i partiet for at hun skal bli nettopp det. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kom Abid Raja med avklaringen som hele det politiske Norge lenge har forberedt seg på: Han vil utfordre Sveinung Rotevatn om ledervervet i Venstre.

- Jeg er klar for oppgaven. Men det er opp til Venstre. Og det er ikke et «must» for meg å bli partileder. Slik jeg ser det, er det viktigste å bygge et felles team, som sammen kan løfte Venstre, sa Raja til VG.

I en kommentar seinere samme kveld fikk han bifall fra Rotevatn for åpenheten.

- Da jeg gikk ut i vår og sa åpent at jeg er lederkandidat, var det i håp om at vi kunne få en åpen diskusjon i partiet, ikke en lukket. At Abid er tydelig på sine ambisjoner bidrar nettopp til den åpne diskusjonen jeg tror partiet nå trenger og ønsker. Jeg synes derfor det er flott at Abid lanserer sitt kandidatur offentlig og jeg ønsker ham lykke til, skrev Rotevatn på Facebook.

Håper på Melby

Men selv om de to foreløpig er de eneste som åpent har sagt de ønsker ledervervet, er det ikke gitt at de er de eneste lederkandidatene.

Dagbladet kjenner til at det er krefter i Venstre som heller vil ha kunnskapsminister Guri Melby som ny partileder. I tillegg til at de mener hun er den beste kandidaten, argumenterer de med at Melby kan samle partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer