MEKLER PÅ OVERTID: Meglingsmann Geir Engebretsen jobber med partene på overtid i Oslo kommune.
Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
MEKLER PÅ OVERTID: Meglingsmann Geir Engebretsen jobber med partene på overtid i Oslo kommune. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

- Jobber intenst for løsning i kveld

Meglingsmannen i Oslo tror du får svar i kveld på om barna skal på skolen og om søppelet hentes i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||OSLO SENTRUM (Dagbladet): - Jeg tror ikke partene ønsker å sitte gjennom natta, de har allerede én bak seg, sier meglingsmann i Oslo Geir Engebretsen, til Dagbladet.

Da han møtte Dagbladet i kveld, under det han selv håper er innspurten til en løsning for Norges største arbeidsgiver Oslo kommune, satt partene hver for seg å drøftet streiken som rammer resten av landet.

17 000 personer er tatt ut i streik fra i morgen tidlig etter bruddet.

- Vi har samlet de ulike fagforeningene og Oslo kommune til en rekke møter og vi kommer videre i kveld. Alle er opptatt av å jobbe intenst utover kvelden, sier Engebretsen til Dagbladet halv sju i kveld.

Blir det streik tas 2500 ansatte ut, i første omgang. Totalt jobber 45 000 personer i Oslo kommune. YS, Akademikerne, Unio og LO-forbundene er med i meglingen som pågår på Royal Christiania i Oslo sentrum.

Engebretsen er til daglig dommer i Oslo tingrett og har meglet i over ti år. Han mener rammene for årets oppgjør er usedvanlig stramme.

- Utgangspunktet ligger på de rundt 3,3 prosentene staten landet på. Dette skyldes blant annet finanskrisen. Til tross for at avstandene mellom partene er stor, så er det en veldig konstruktiv dialog i Oslo-oppgjøret, sier Engebretsen.

Meglingsmannen vil ikke gå i dybden på enkelttemaer, men legger ikke skjul på at likelønn er et tema som alle klubbene i meglingen presser på om.

Dagbladet følger forhandlingene utover kvelden.