Jobber med å sikre spor fra Skype og Facebook

Politiadvokat Lise Dalhaug vil be Kripos om bistand til å sikre tekniske spor, og ber flere vitner melde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Politiet har ennå ikke avhørt den drapssiktede politimannen på nytt, men mener en samlet etterforskning gir skjellig grunn til å mistenke at han har kastet eller dyttet Linn Madelen Bråthen (33) fra Breviksbrua.

Det opplyste politiadvokat Lise Dalhaug på et pressemøte i dag.

- Vi etterforsker saken taktisk og teknisk, og gjør kriminaltekniske undersøkelser og jobber med elektroniske spor. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke at han dyttet eller kastet kvinnen fra broen, sier hun.

Hun forteller at brua ikke er kameraovervåket.

- Selve Breviksbrua er ikke videoovervåket. Kameraet fra Brotorvet dekker deler av brua mot Stathelle-siden, sier hun.

Sikrer Facebook- og Skype-spor Han forteller at politimannen fremdeles står fast ved forklaringen der han også erkjente å ha forklart seg falskt i tidligere avhør.

- Vi etterforsker saken taktisk og teknisk, og gjør kriminaltekniske undersøkelser og jobber med elektroniske spor. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke at han dyttet eller kastet kvinnen fra broen, sier Dalhaug.

Han forteller at politimannen fremdeles står fast ved forklaringen der han også erkjente å ha forklart seg falskt.

- Jeg vil ikke kommentere den foreløpige obduksjonsrapporten, men obdusenten mener avdødes skader er forenelige med fall fra brua.

Dalhaug opplyser at det vil bli bedt om ytterligere teknisk bistand, spesielt for å sikre spor fra Facebook- og Skype-kontoer.

Tips i saken Politiet er fremdeles ute etter tips i saken.

- Vi er fremdeles interessert i tips i saken fra folk som har vært i området fra Odins vei til Breviksbrua, men også fra folk som har gått eller syklet over brua mellom klokka tre og fire, sier Dalhaug.

Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august. Politiet antok først at det dreide seg om et selvmord. Etter egne undersøkelser gjort av offerets venner satte imidlertid politiet på sporet av et noe kriminelt kunne ha skjedd.

En politimann (40) ble filmet av et overvåkningskamera i det han gikk sammen med kvinnen i nærheten av brua natt til 3. august. Politimannen ble først siktet for falsk forklaring. Torsdag i forrige uke skjerpet politiet siktelsen til å gjelde forsettelig drap, da de tror siktede kastet etter dyttet Bråthen fra brua.

FORSETTELIG DRAP: Her Linn Madelen Bråthen (33) og den siktede politimannen fotografert av et overvåkingskamera minutter før dødsfallet. Foto: Politiet
FORSETTELIG DRAP: Her Linn Madelen Bråthen (33) og den siktede politimannen fotografert av et overvåkingskamera minutter før dødsfallet. Foto: Politiet Vis mer