- Jobber med Aker-løsning

Brustad i dialog med Aker.

HAR IKKE SNAKKET MED RØKKE: Men nærings- og handelsminister Sylvia Brustad er i samtaler med Aker ASA. Arkivfoto: SCANPIX
HAR IKKE SNAKKET MED RØKKE: Men nærings- og handelsminister Sylvia Brustad er i samtaler med Aker ASA. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nærings- og handelsdepartementet er i dialog med Aker for å finne en løsning i striden om Aker Solutions-kjøpene.

- Jeg registrerer at det ikke er mye nytt i den rapporten som Aker la fram i dag. Nå er jeg mest opptatt av å finne løsninger i denne saken og at den blir behandlet i generalforsamling. Det er kontakt mellom eierne og vi jobber med en løsning, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) til NTB.

Brustad sier imidlertid at hun ikke har vært i kontakt med Kjell Inge Røkke de siste dagene.

LES HELE RAPPORTEN HER (pdf)

Brustad sier at statens styremedlem Berit Kjøll i Aker Holding har hennes fulle tillit.

(NTB)

AKER-TRANSAKSJONENE

• 1. april kjøpte Aker Solutions noen mindre selskaper og deler av andre selskaper fra Aker ASA.

• Kjøpet utløste kritikk fra flere hold fordi man ikke stolte på at handelen var gjort til riktig pris og til fordel for Aker Solutions. Analytikere og medier mer enn antydet at det hadde vært for nære bånd mellom kjøper og selger.

• 5. april besluttet næringsminister Sylvia Brustad (Ap) at handelen skulle gjennomgås av uavhengige juridiske og finansielle eksperter.

• 8. april krevde Brustad at transaksjonene enten må nullstilles eller tas opp til behandling i generalforsamlingen i Aker Solutions.

• Aker Solutions har så langt ikke rettet seg etter ministerens ønsker, og sier det ikke foreligger noen planer om verken å annullere salget eller å ta det opp i selskapets generalforsamling.

• 13. april: Statsminister Jens Stoltenberg sier de omstridte transaksjonene må behandles av generalforsamlingen i Aker Solutions ASA. Han signaliserte også at det nå er samtaler mellom Røkke-systemet og regjeringen.

• 13. april: Aker-direktør Geir Arne Drangeid fastholder at transaksjonene som er gjort og prosessen i den forbindelse er ryddig og riktig gjennomført. Drangeid opplyser at Aker jobber med en redegjørelse om fakta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer