Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring drept på Prinsdal i Oslo

- Jobber med interessante opplysninger

Politiet står fortsatt uten gjerningsperson etter drapet på en 21-åring fredag kveld, men jobber videre med nye spor inn i natta.

DRAP: Politiet etterforsker et drap på en 21 år gammel mann i Prinsdal i Oslo, natt til lørdag 11. januar. Video: Marie Røssland Vis mer

Like før midnatt fredag ble en 21 år gammel mann skutt og drept ved Prinsdal grill i Oslo. En jevnaldrende mann ble funnet med knivskader.

Nesten ett døgn seinere er gjerningsperson fortsatt ukjent. Politiet vet ikke hvem de leter etter.

- Vi har ikke noe gjennombrudd i saken, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet lørdag kveld.

Men politiet står ikke uten spor.

PÅ ÅSTEDET: Krimteknikere undersøker åstedet i Prinsdal natt til lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ ÅSTEDET: Krimteknikere undersøker åstedet i Prinsdal natt til lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Jobber i kveld og natt

- Det er hele tiden framdrift og interessante opplysninger å jobbe med. Vi kommer til å holde på utover kvelden og natta før det blir gitt seg her. Vi får se om vi kan si mer i morgen, sier Metlid, og legger til:

- Det er selvfølgelig en del informasjon vi ikke går ut med nå.

Den avdøde og tre venner var utenfor Prinsdal grill da 21-åringen ble skutt og drept. Etter at mannen ble skutt, oppstod det et basketak og en venn av den avdøde ble påført flere stikkskader. Denne personen ble innlagt på Ullevål universitetssykehus.

Metlid bekrefter lørdag kveld at politiet har avhørt de tre personene i følget til den avdøde 21-åringen.

- Jeg kan ikke si noe mer enn det.

Politiinspektøren har ikke oversikt over antallet tips de har fått i saken, men forteller at de får stadig mer informasjon - både gjennom tips og egen etterforskning.

- Vi jobber også med interessante opplysninger nå i kveld, og håper selvfølgelig at vi skal få et gjennombrudd. Vi har opplysninger om både personer og biler som vi fortsatt ikke har sjekket ut.

Metlid legger til at politiet fortsatt er veldig interessert i tips.

Taus om vitneobservasjoner

- Dagbladet har fått opplysninger om at gjerningspersonen kan ha vært maskert. Har dere informasjon om dette?

- Vi kan ikke si noe mer nå om beskrivelse av gjerningspersonen. Vi jobber med vitneavhør nå, og vil gjøre ferdig de avhørene som pågår og se om vi kan vurdere i morgen å gå ut med mer rundt de vitneobservasjonene vi har, sier Metlid.

- Foreløpig har vi valgt å ikke gjøre det, for ikke å påvirke noe. Men vi har en del opplysninger om gjerningspersonen som vi ikke har gått ut med.

- Er politiet sikre på at det bare var én gjerningsperson?

- Vi kan ikke si noe med sikkerhet. Men opplysningene om hva som skjer på åstedet, er opplysninger om én person som kommer, som vi nå forsøker å identifisere.

Ulik oppfatning

Lørdag samlet 21-åringens familie seg til minnestund. Kvinnene på en privat adresse på Mortensrud og mennene i Søndre Nordstrand Muslimske senter.

En person nær familien sa lørdag til Dagbladet at 21-åringen var på Prinsdal grill for å handle en kebab og at han, etter det de forstår, havnet i skuddlinjen tilfeldig.

Grete Lien Metlid står fast på at angrepet framstår målrettet for politiet.

- Vi har også sagt at vi selvfølgelig ikke utelukker noe nå. Det er tidlig i saken. Men med bakgrunn i informasjonen vi har, og vurderingene vi har tatt så langt, framstår det slik for politiet.

DRAP: Majid Butt er innehaver på Prinsdal grill der en 21 år gammel gutt ble skutt og drept like før midnatt fredag. Reporter: Angelica Hagen. Video: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer

I kontakt med familien

Snart ett døgn etter drapet har politiet stadig operative enheter ute i gatene for å snakke med folk og få opplysninger.

- Men også for å møte at folk er lei seg, sinte og frustrerte for det som har skjedd, sier Metlid.

- Vi merker det, og har stor forståelse for at det er mange reaksjoner på det som har skjedd.

Politiet har opprettet kontakt med 21-åringens familie, som har fått tildelt en egen pårørendekontakt.

Prosessen med å finne bistandsadvokat til familien er i gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media