Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jobber mer for kjekke sjefer

Italienerne arbeider lettere overtid dersom sjefen er kjekk og pen. Det viser en ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krav om lønnsøkning reduseres betraktelig dersom arbeidsgiveren er kjekk og pen, viser undersøkelsen som et italiensk meningsmålingsfirma har utarbeidet, etter å ha forespurt ansatte ved 350 selskaper. Kjekk og pen blir i undersøkelsen definert som høy, velpleid med jevne trekk og uttrykksfulle øyne.

Ansatte med kjekk og pen sjef viste seg i tillegg å ha færre problemer med arbeidsrelatert stress, dersom de trivdes med arbeidsgiverens kjekke utseende.

37 prosent av de intervjuede svarte at motivasjonen til å gi mer på jobben økte dersom de arbeidet for en kjekk og pen sjef.

Fenomenet er antatt å være særs italiensk. I en skala på 100 rangerte de intervjuede viktigheten av utseende slik: italienerne: 95, portugiserne: 76, spanjolene: 63, franskmenn: 47, britene: 30 og svenskene: 27.

- Årsaken til denne forskjellen er at den latinske kulturen overdriver det fysiske aspektet og utseendet mer enn i noen annen kultur, sier den antropologiske psykologen Massimo Cicogna.

(NTB)