Jobber mindre for føden

Ola Nordmann jobber gjennomsnittlig to og en halv time for å tjene nok til én ukes matforbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse fra Landbrukssamvirkets Felleskontor og Norges Eksportråd viser at nordmenn må jobbe mindre for saltet i maten. I undersøkelsen sammenliknes inntekt og matvarepriser i 14 land, og bare i Tyskland, Nederland, Belgia og Danmark må voksne innbyggere jobbe færre timer i uka for å dekke behovet for mat, skriver VG.

Det høye norske lønnsnivået er årsaken til at vi kan jobbe mindre og spise mer, for de norske matprisene er høyere enn i de aller fleste andre land. Men Landbrukssamvirket lover å sørge for billigere mat i framtida.

- Vi skal satse på en mer effektiv foredling og logistikk, sier styreleder Steinar Dvergsdal til VG.

Dermed kan det se ut til at blant annet kjøtt, melk og egg får lavere priser. Dette skal skje ved at samvirkebedriftene kutter kostnadene sine gjennom sammenslåinger og nedleggelser.

(Dagbladet :på nettet)