Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jobber én dag i uka, får 450 000 kroner

Eli Arnstad er blitt konsulent for Olje- og energidepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre uker etter Eli Arnstad gikk av som administrerende direktør i Enova i Tronheim på grunn av påstander om mobbing, ble hun konsulent i Olje- og energidepartementet.

For å jobbe én dag i uka får Eli Arnstad opp til 450.000 kroner i året fra partifelle Åslaugs Hagas departement. Kontrakten kan bryte med reglene for offentlige anskaffelser, skriver Dagens Næringsliv.

Ved behov

- Dette er et konsulentoppdrag. Summen skal dekke lønn, reiser og avgifter. Hvor mye godtgjørelse jeg får, er avhengig av hvor mye OED ser at de har behov for meg. Det er på ingen måte gitt at det blir 450.000, sier Arnstad til avisa.

Samtidig mottar Eli Arnstad full lønn fra Enova i et halvt år. Arnstads årslønn som direktør i Enova var i overkant av en million kroner.

Olje- og energiminister Åslaug Haga sier til Dagens Næringsliv at departementet inngikk avtalen med Arnstad fordi departementet har et betydelig behov for kompetanse og arbeidskraft innenfor fagområdet fornybar energi.

Haga avviser at den gunstige kontrakten med Arnstad kan ses på som en fallskjerm, og sier hun ikke har kjent Eli på annen måte enn at hun er tvillingsøster til Marit Arnstad. 

Regelbrudd

TRAKK SEG I NOVEMBER: Eli Arnstad var administrerende direktør i Enova, men trakk seg på grunn av påstander om mobbing av ansatte. Nå tjener hun godt som konsulent. Foto: Scanpix
TRAKK SEG I NOVEMBER: Eli Arnstad var administrerende direktør i Enova, men trakk seg på grunn av påstander om mobbing av ansatte. Nå tjener hun godt som konsulent. Foto: Scanpix Vis mer

Eli Arnstad har lang politisk fartstid fra Senterpartiet, blant annet som medlem av fylkestinget i Nord-Trøndelag og som vararepresentant til Stortinget. Hun har også sittet i senterungdommens sentralstyre.

Departementet har overfor Dagens Næringsliv erkjent at de ikke har innhentet tilbud fra andre leverandører før de inngikk kontrakt med Arnstad, og ifølge Klagenemnda for offentlige anskaffelser kan det bety at departementet her har brutt loven.

Det var etter en arbeidsmiljøundersøkelse at mobbepåstandene om Arnstad kom fram i Enova.

- Disse påstandene er handlingslammende og ødeleggende både for Enova og meg som leder. Jeg har derfor kommet frem til at det er best at jeg slutter, sa Arnstad i forbindelse med sin fratredelse.

Enova er et statsforetak som eies av Olje- og Energidepartementet.

image: Jobber én dag i uka, får 450 000 kroner
FORSVARER AVTALEN: Åslaug Haga mener Olje- og energidepartementet har bruk for Arnstads kompetanse.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media