Jobber på spreng for å finne brannstifter som går løs i Tønsberg

- Det er lite trolig at tre branner oppstår innenfor et lite område på kort tid, sier politiet.

JAKTER BRANNSTIFTER: Brannvesenet i Tønsberg måtte slukke tre branner i samme område i morgentimene. Politiet er så godt som helt sikre på at de er påsatt. Foto: Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto
JAKTER BRANNSTIFTER: Brannvesenet i Tønsberg måtte slukke tre branner i samme område i morgentimene. Politiet er så godt som helt sikre på at de er påsatt. Foto: Foto: Ole Christian Nordby / EikerfotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): Tolv personer ble skadd da det begynte å brenne i en boligblokk på Kaldnes i Tønsberg i natt. Omtrent samtidig ble det også meldt inn branner i en bobil og en seilbåt i nærheten. Politiet er nesten helt sikre på at brannene, som ble meldt inn rundt klokka 03.30, er påsatt.

- Det er lite trolig at tre branner oppstår innenfor et lite område på kort tid. Nå kan vi aldri utelukke noe, men ut fra opplysningene må vi legge til grunn at de er påsatt, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt.

Nå jobber de på spreng med å sanke informasjon og finne brannstifteren de mener går løs i byen.

- Nå er vi ferdige med tekniske undersøkelser av bobilen som brant, og har begynt på arbeidet med blokka. Vi holder på med rundspørringer, vitneavhør og alibisjekk. Nå er vi på innsamlingsstadiet og skaffer oversiktsbildet, sier Sakrisvold.

- Du sier albisjekk: Har dere vært i kontakt med noen konkrete personer de tror kan ha stått bak?

- Det er en dårlig skjult hemmelig at det har vært noen branner i Tønsberg, så vi har sjekket ut en del mennesker. Arbeidet har så langt ikke gitt oss noen mistenkte, sier han.

Politiinspektøren kan foreløpig ikke si noe om de tekniske undersøkelsene har avdekket årsaken, eller om vitneavhørene har gitt nye sted i etterforskningen.

- Etterforskerne jobber på spreng og har ikke fått tid til å skrive rapporter. Det har ikke vært mulig for oss å gjennomgå vitneforklaringene per nå, sier Sakrisvold.

Boligblokkbrannen, som trolig startet i heisområdet, førte til kraftig røykutvikling. På grunn av dette ble flere beboere forhindret i å evakuere selv, og måtte søke tilflukt på verandaer hvor de måtte hentes ned av brannvesenet.  Sakrisvold sier brannen kunne fått et svært alvorlig utfall.

- Nå kan jeg ikke si noe om det branntekniske, men det har helt klart et farlig potensiale når det er en blokk med 40 beboere, sier han.

- PÅSATT: Politiet fikk først beskjed om brann i en bobil. Kort tid etter kom meldingen om brann i en boligblokk og deretter brann i en båt. Alle brannene var i området rundt Kaldnes brygge i Tønsberg. 
Foto: Ole Christian Nordby/ Eikerfoto / NTB scanpix
- PÅSATT: Politiet fikk først beskjed om brann i en bobil. Kort tid etter kom meldingen om brann i en boligblokk og deretter brann i en båt. Alle brannene var i området rundt Kaldnes brygge i Tønsberg. Foto: Ole Christian Nordby/ Eikerfoto / NTB scanpix Vis mer