Jobber på spreng på dødsmarkene

Pårørende og lokale redningsmannskaper jobber dag og natt på dødsmarkene i Khao Lak. Det er funnet rundt 1800 døde i det tidligere turistparadiset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KHAO LAK (Dagbladet): Dagbladet har de to siste dagene vært i området som er omdøpt til «Dødsmarkene». Rundt 10 000 turister, minst 136 nordmenn, ferierte på de mange hotellene i området.

Nå begynner det å haste med å få de døde begravet eller kremert. UD frykter at omkomne nordmenn kan havne i massegraver eller på likbål uten å ha blitt identifisert.

Ubegripelig

Ting forandrer seg raskt i katastrofeområdet Khao Lak. Det eneste som er konstant er en fuktig eim. Ingen kan forestille seg hva slags krefter som ble sluppet løs langs strendene her 2. juledag. Etter to dagers vandring i det verste katastrofeområdet etter flodbølgen i Thailand er det fortsatt vanskelig å begripe.

Vi ser ødeleggelsene. Den klamme ubestemmelige lukta ligger som et teppe over steder nordmenn stort sett drømmer seg til. Nå provoserer lukta fram helt andre drømmer.

Venter på svar

Da Dagbladet i går møtte pårørende i området forsto vi at selv ikke de som opplevde katastrofen klarer å forstå. Området er som en filmatisk overdrivelse av hva som kan skje når naturen løper løpsk.Mange sitter nå på hotellene i Phuket og venter. De venter på livstegn fra familiemedlemmer eller venner. Mennesker som fortsatt er kategorisert som savnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.