- Jobber så lenge helsa holder

BERGEN (Dagbladet): - Vi jobber så lenge helsa holder. Men i vår bransje er slitasjeskader så hyppige, og arbeidspresset til tider så stort, at vi ikke kan presses til høyere effektivitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier tillitsvalgt Ottar Blom (56) ved Laksevåg Verft AS i Bergen. Han har 37 år bak seg i verftsindustrien, og er svært negativ til at pensjonsalderen kan bli hevet.

- For mange i verftsindustrien er avtalefestet pensjon ved fylte 62 år et spørsmål om en verdig avgang fra yrkeslivet. Vi må ha denne muligheten til å pensjonere oss dersom helsa skranter.

Etter et liv med hardt fysisk arbeid, ofte ute uansett vær, er det mange som rett og slett ikke klarer mer når de blir 62. For min egen del er denne ordningen en mulighet til å vurdere ett år av gangen når jeg når denne alderen, sier den erfarne verftsarbeideren.

Han reagerer også sterkt på at det skal bli vanskeligere å bli uføretrygdet.

- Fra mitt ståsted ser det ut som om det allerede er for vanskelig å bli uføretrygdet. Jeg har sett mange kolleger gå i lange tider med sykefravær, så en periode i jobb igjen, for så på ny å bli sykemeldt, sier Blom.

LOVER KAMP: Tillitsvalgt Ottar Blom (56) ved Laksevåg Verft AS i Bergen lover bråk dersom regjeringen tukler med sykelønnsordningen og muligheten for avtalefestet pensjon.