Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jobbet 58 timer i strekk

Kommunearbeider ble oppsagt fordi han jobbet for mye. Mistenkelig mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fast ansatt hjelpepleier i Oslo kommune har mistet jobben etter at han arbeidet for flere bydeler samtidig og skrev ekstremt mye overtid. Ved noen tilfeller har hjelpepleieren vært stemplet inn på jobb i en bydel, samtidig som han jobbet i en annen bydel.

I tillegg sykemeldte hjelpepleieren i 50-årene seg med egenmeldinger i bydel Bjerke hvor han jobbet som nattevakt, men dukket samtidig opp på jobb i andre bydeler i Oslo på dagtid.

Mannen ble avslørt da kommunerevisoren i Oslo gransket overtidsbruk på tvers av tjenestesteder i Oslo kommune.

Mye overtid

Ifølge kommunerevisjonen førte mannen 565 overtidstimer i løpet av en tremåneders periode mellom 2003 og 2004. Bare i januar i fjor førte mannen 264 timer overtid. Det blir et snitt på 9,5 timer overtid pr dag, om man tar utgangspunkt i 26 arbeidsdager.

Ved et tilfelle har granskerne avdekket at mannen var på jobb i 58 timer i strekk.

Mannen i 50-årene godtok frivillig oppsigelse fra jobben sin for noen uker siden. Alternativet var å få sparken på dagen, noe som ikke hadde vært bra for hans videre yrkeskarriere. Samtidig som han sluttet frivillig ga han også avkall på to måneders lønn i oppsigelsesperioden.

Vurderer erstatning

Den doble føringen av timer utgjør ikke store beløp, men mannen har tidligere fått tjenestepåtale for å arbeidet ekstra i andre bydeler. Han inngikk den gang en avtale om ikke å gjøre det mer, men brøt denne avtalen.

Arbeidsmiljøloven sier at ingen kan jobbe mer enn 200 timer overtid på ett år, med mindre noe annet er avtalt. Denne regelen har hjelpepleieren brutt ved å jobbe flere hundre timer overtid.

- Saken er ikke endelig avsluttet fra vår side. Vi gjennomgår nå medarbeiderens arbeidslister for å se hvor stort omfang dette dreier seg om for bydel Bjerke. Når det er gjort avgjør vi om vi skal rette et krav om tilbakebetaling, sier bydelsdirektør Per Johannessen til Dagbladet.no.

Krever bedre rutiner

De to bydelene Stovner og Frogner, der mannen jobbet som ekstra, får kritikk av kommunerevisoren i Oslo for elendige overtidsrutiner og overholdelse av arbeidsmiljøloven.

Begge bydelene skriver i et brev til kommunerevisjonen at de nå har endret og bedret sine rutiner, slik at lignende saker ikke skal skje senere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!