Jobbet for at Frp skulle komme i regjering - nå mister de jobben

Fremskrittspartiet taper nærmere 12 millioner i statstilskudd.

OPPSIGELSER: Mens Frp-ledelsen, anført av Siv Jensen, driver sine daglige regjeringssonderinger har en rekke av partiets ansatte fått varsel om mulig oppsigelse. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPPSIGELSER: Mens Frp-ledelsen, anført av Siv Jensen, driver sine daglige regjeringssonderinger har en rekke av partiets ansatte fått varsel om mulig oppsigelse. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sekretariatsleder Per Kristian Solbak i Fremskrittspartiets stortingsgruppe bekrefter at en rekke ansatte er innkalt til drøftingssamtaler med tanke på oppsigelser.

Fair behandling - Hvem eller hvor mange som må gå, er ikke avgjort, sier Solbak.

- Vi har sendt ut lovmessig korrekt varsel til de som kan bli berørt og er opptatt av å gi fair behandling til dyktige medarbeidere. Her dreier det seg ikke om oppsigelse fordi de ikke har gjort jobben sin.

- Å sende ut varsler til gode medarbeidere er noe vi gjør med svært liten lyst, sier Solbak.

12 færre Fremskrittspartiets stortingsgruppe ble redusert fra 41 til 29 representanter etter valget og mister dermed nærmere 12 millioner kr.

Statstilskuddet til Frp på Stortinget utbetales i form av et grunntilskudd, et representanttilskudd pr mandat, samt et opposisjonstilskudd, som bortfaller ved regjeringsdeltakelse.

33 ansatte I dag jobber 33 ansatte som politiske rådgivere, fagmedarbeidere og sekretærer for Frp på Stortinget.

- Som enhver annen bedrift eller organisasjon må også vi tilpasse driften til driftsinntektene.

Når vi i verste fall mister en tredjedel av inntektene, sier det seg selv at vi må klare oss med færre fordi 80 prosent av kostnadene våre går til lønn til personalet, opplyser Solbak.

Hvorfor nå? Det er stilt spørsmål om hvorfor dere ikke ventet med oppsigelsesvarslene til det er avklart hvor mange rådgivere det er behov for i de Frp-styrte departementene?

- Vi må uansett tilpasse driften av stortingsgruppen og kan ikke forskuttere hvem som blir med et eventuelt regjeringsapparat.
- Bemanning av dette kan tenkes å påvirke stortingsgruppens ressurser, men vi vet uansett ikke omfang og varighet. Slike ressursmessige utfordringer må stortingsgruppen derfor løse etter hvert som de oppstår, sier Solbak.

Skår i gleden Hvordan oppleves det for medarbeidere som har jobbet i mange år for å realisere drømmen om Frp i regjering å miste jobben midt under regjeringssonderingene?

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på at prosessen er ryddig, men det er forståelig at ansatte synes det er et skår i gleden når Frp kan komme i posisjon til å styre landet, sier Per Kristian Solbak.

STAFO innkalt Leder i STAFO Stortinget, Brita Engebakken, forutsetter at Frp opptrer korrekt.

- Jeg er innkalt på et møte. Mer vet jeg foreløpig ikke, sier Engebakken.