Jobbet for klesgigant i Norge: - Vi ble behandlet som slaver

De polske ansatte som jobbet for klesgiganten Zara forteller om uverdig arbeidsforhold, grov utnyttelse og helsefarlige forhold.

- SOM SLAVER:  - De behandlet oss som slaver, sier en av de polske ansatte til Dagbladet. Han forteller om ulovlige lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold. Her fra Arbeidstilsynets aksjon mot butikklokalene til Zara sist onsdag. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- SOM SLAVER: - De behandlet oss som slaver, sier en av de polske ansatte til Dagbladet. Han forteller om ulovlige lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold. Her fra Arbeidstilsynets aksjon mot butikklokalene til Zara sist onsdag. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De behandlet oss som slaver, sier en av de polske ansatte til Dagbladet. Han forteller om ulovlige lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold.

Det var torsdag i forrige uke at Dagbladet kunne avdekke at polske arbeidere som jobbet for klesgiganten Zara i Oslo hadde blitt utsatt for sosial dumping. 

Aksjonerte mot klesgigant Dagbladet var til stedet da Arbeidstilsynet aksjonerte mot butikklokalene i Bogstadveien dagen før. De ansatte hadde alle logoene til det spanske selskapet Kotablue på brystet.

Da Dagbladet tok kontakt med de ansatte fortalte de at de fikk betalt 22 polske zloty i timen (det vil si 41 kroner). Arbeidstilsynet opplyser overfor Dagbladet at arbeidskontrakter og andre opplysninger de har mottatt bekrefter opplysningene.

Stengte byggeplassen Arbeidstilsynet avdekket også at de ansatte jobbet ti timer hver dag - sju dager i uka. Dette er langt utover det som er lovlig arbeidstid. I tillegg ser det ut til at de ansatte ikke får utbetalt overtid og feriepenger. Sikkerheten var heller ikke i orden og arbeidet ble stoppet av Arbeidstilsynet på stedet.

Byggebransjen er allmenngjort, noe som vil si at de polske ansatte tjente langt under den lovpålagte minstelønnen på 163,20 kroner i timen for ufaglærte med ett års erfaring.

- Stor skandale i Norge Dagbladets avsløring har vakt stor oppmerksomhet i Polen, og under tittelen «Stor skandale i Norge» har den polske nettavisen gazeta.pl skrevet om saken.

«I et land som er kjent for en høy leve- og arbeidstakere er slike mangler en utenkelige. Når nordmenn fikk vite hvordan de polske ansatte ble behandlet ble de målløse», skriver gazeta.pl.

Vurderer å gå til sak Dagbladet har vært i kontakt med fem av de fjorten polske ansatte. De ansatte ønsker å være anonyme, da de er redde for represalier fra firmaet. De forteller alle at de kom til Norge 7. juli og at de begynte å jobbe i Bogstadveien mandag 07:00 8. juli.

- FARE FOR LIV OG HELSE: Onsdag avdekket Arbeidstilsynet at polske ansatte som renoverte Zaras butikklokaler bare fikk 41 kroner i timen. På grunn av manglende sikkerhet ble arbeidet stoppe på stedet.- Det var umiddelbar fare for liv og helse. Lokalene manglet ventilasjon, og de ansatte mangler verneutstyr, sa Per Granerød fra Arbeidstilsynet (t.h.). Foto. SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- FARE FOR LIV OG HELSE: Onsdag avdekket Arbeidstilsynet at polske ansatte som renoverte Zaras butikklokaler bare fikk 41 kroner i timen. På grunn av manglende sikkerhet ble arbeidet stoppe på stedet.- Det var umiddelbar fare for liv og helse. Lokalene manglet ventilasjon, og de ansatte mangler verneutstyr, sa Per Granerød fra Arbeidstilsynet (t.h.). Foto. SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer

«Alt Dagbladet skrev i den første artikkelen stemmer», skriver en av de ansatte.

Flere av de ansatte vurderer nå å gå til sak mot Kotablue, siden de har fått for lite betalt. De ansatte har sendt e-poster, dokumenter og bilder til Dagbladet. De dokumenterer hvordan de ansatte blir bedt om å jobbe langt lengre enn hva som er tillatt etter norsk lov.

«Hver arbeidsdag varer minimum ti timer», står det. Overtidsbetaling blir ikke en gang nevnt.

- Manglet verneutstyr - Vi jobbet fra sju om morgen og minst ti timer hver dag. Vi fikk ikke overtidsbetalt, forteller en av de ansatte på telefon fra Polen. De ansatte måtte jobbe sju dager uken. Lokalene i kjelleren var fulle av støv på grunn av rivningsarbeid, men de ansatte manglet verneutstyr, forteller de til Dagbladet.  

- Vi manglet hørselsvern. Arbeidsklærne var gamle og slitte, forteller én av de ansatte. Flere sier de ble dårlig på grunn av alt støvet. Sjefen krevde at de lukket vinduene, og da de rev ned gipsplatene skal det ha vært så mye støv at de ikke kunne se hverandre.

- Sjefen sa at han ikke brydde seg om at det var for varmt. Det var ikke nok luft til å puste, forteller én av de ansatte.

- Tørr i halsen og kroppen verket - Halsen ble tørr og kroppen verket, forteller én av de ansatte, som forteller at han fortsatt er dårlig etter arbeidet. I lokalet var det ikke mulig å få tak i vann, og flere klagde på at de ikke kunne gå noe sted å spise mat og drikke vann. Da to av toalettene ble stengt og inngangen til heisen ble stengt, slik at de måtte bære opp alt for hånd, var det flere som fikk nok. To av arbeiderene fikk ifølge de ansatte sparken etter at de klagde på arbeidsforholdene etter at de hadde gått ut for å skaffe vann. 

HAR KRAV PÅ MINST 163,20 I TIMEN: Byggebransjen er allmenngjort, noe som vil si at de polske ansatte tjente langt under den lovpålagte minstelønnen på 163,20 kroner i timen for ufaglærte med ett års erfaring. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
HAR KRAV PÅ MINST 163,20 I TIMEN: Byggebransjen er allmenngjort, noe som vil si at de polske ansatte tjente langt under den lovpålagte minstelønnen på 163,20 kroner i timen for ufaglærte med ett års erfaring. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Rett etter dette fikk Arbeidstilsynet melding om de uverdige forholdene. Da de kom til stedet stengte de stedet med en gang på grunn av helsefarlige forhold.

«Det var umiddelbar fare for liv og helse. Lokalene manglet ventilasjon, og de ansatte mangler verneutstyr», sa Per Granerød fra Arbeidstilsynet til Dagbladet onsdag i forrige uke.

- Følger norsk lov Zara er en kjede eid av spanske Inditex Group. Onsdag mottok Dagbladet en e-post fra moderselskapet. I e-posten skriver Inditex at byggefirmaet Kotablue er en fast leverandør for selskapet i hele Europa. Videre skriver de at arbeidet i Oslo blir utført av den polske og spanske avdelingen til Kotablue.

«Inditex krever fra sine leverandører at de operer i henhold til de lokale arbeidsreguleringene - i dette tilfellet etter norsk arbeidsmiljølov», skriver kommunikasjonsavdelingen til Inditex.

«Derfor», skriver Inditex, «har alle de ansatte i Oslo, uavhengig av hvilket land de kommer fra, mottatt lønn i henhold til de lokale lovene». De skriver videre at opplysningene fra Arbeidstilsynet og de ansatte ikke «reflekterer den reelle situasjonen». De skriver videre at dette kan sjekkes, hvis nødvendig.

Inditex avslutter med at Arbeidstilsynets krav vil bli oppfylt i løpet av få dager. Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Inditex Group angående de ansattes påstander, men har så langt ikke fått noe svar. 

Da Dagbladet tok kontakt med de fungerende byggelederne i lokalene, ba de oss ta kontakt med Inditex. Siden har Dagbladet også forsøkt å komme i kontakt med Kota Blues spanske og polske ledelse, uten å få noe svar. 

- STOR SKANDALE: Dagbladets avsløring har vakt stor oppmerksomhet i Polen, og under tittelen «Stor skandale i Norge» har den polske nettavisen gazeta.pl skrevet om saken.
- STOR SKANDALE: Dagbladets avsløring har vakt stor oppmerksomhet i Polen, og under tittelen «Stor skandale i Norge» har den polske nettavisen gazeta.pl skrevet om saken. Vis mer
- IKKE GJORT NOE GALT: «Inditex krever fra sine leverandører at de operer i henhold til de lokale arbeidsreguleringene - i dette tilfellet etter norsk arbeidsmiljølov», skriver kommunikasjonsavdelingen til Inditex. «Derfor», skriver Inditex, «har alle de ansatte i Oslo, uavhengig av hvilket land de kommer fra, mottatt lønn i henhold til de lokale lovene». De skriver videre at opplysningene fra Arbeidstilsynet og de ansatte ikke «reflekterer den reelle situasjonen». Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- IKKE GJORT NOE GALT: «Inditex krever fra sine leverandører at de operer i henhold til de lokale arbeidsreguleringene - i dette tilfellet etter norsk arbeidsmiljølov», skriver kommunikasjonsavdelingen til Inditex. «Derfor», skriver Inditex, «har alle de ansatte i Oslo, uavhengig av hvilket land de kommer fra, mottatt lønn i henhold til de lokale lovene». De skriver videre at opplysningene fra Arbeidstilsynet og de ansatte ikke «reflekterer den reelle situasjonen». Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer