Jobbet fulltid som valutamegler - fikk dagpenger fra NAV

Meglertopp dømt for grovt bedrageri.

ANKER IKKE: - Min klient mener selv at han opptrådte grovt uaktsomt og ikke med forsett, men retten la til grunn at han opptrådte med forsett, sier forsvarer Benedict de Vibe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ANKER IKKE: - Min klient mener selv at han opptrådte grovt uaktsomt og ikke med forsett, men retten la til grunn at han opptrådte med forsett, sier forsvarer Benedict de Vibe. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere meglertopp er i Oslo tingrett dømt for grovt bedrageri etter å ha jobbet fulltid som valutamegler samtidig som han fikk utbetalt dagpenger fra Nav.

Den 49-årige mannen arbeidet på heltid som valutamegler da han i perioden november 2012 til slutten av februar året etter sendte inn meldekort til Nav og fikk utbetalt 107 298 kroner i arbeidsledighetstrygd, skriver Dagens Næringsliv.

Mannen, som har jobbet i flere år som leder og har lang fartstid fra banker og meglerhus, forklarte i retten at han trodde han hadde krav på vel 500 000 kroner i støtte fra Nav, og at han kunne jobbe ved siden av for opptil dette beløpet.

Han hevdet at han oppfattet at han først trengte å opplyse om arbeidsforholdet når arbeidsinntektene oversteg det han mente hadde krav på fra Nav.

49-åringen fikk 23 dagers fengselsstraff etter en viss reduksjon i straffen for lang liggetid hos politiet. Forsvarer Benedict de Vibe opplyser at dommen ikke vil bli anket. 49-åringen ønsker ikke å kommentere saken.

- Min klient mener selv at han opptrådte grovt uaktsomt og ikke med forsett, men retten la til grunn at han opptrådte med forsett, sier Benedict de Vibe.

(NTB)