Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jobbet hjemmefra med politivakter på gangen

- Valla har det grusomt, sier LO-topp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mediekjøret mot Valla er et av de hardeste noen norsk politiker har blitt utsatt for noensinne. Mandagens drapstrussel gjorde situasjonen enda vanskeligere for den hardt pressede LO-lederen.

-Helt grusomt

Dagsavisen har snakket med flere personer som har hatt kontakt med Valla. De beskriver situasjonen hennes som forferdelig.

- Hun har det helt grusomt og opplever dette som jævlig tøft, sier Leif Sande, leder for leder i Industri Energi.

I går jobbet Valla fra sin leilighet på St. Hanshaugen i Oslo. Hun fikk dokumenter kjørt hjem. I gangen satt vakter med skuddsikre vester.

- Forferdelig måte å plage medmennesker på

Det detaljerte trusselbrevet mot Valla er detaljert og sterkt truende. Psykiater Berthold Grünfeld sier til Dagsavisen at folk som mottar drapstrusler har det vondt.

- Å motta slike budskap er veldig ubehagelig, oppskakende og skremmende. Det kan være angstframkallende og er en forferdelig måte å plage medmennesker på, sier Grünfeld.

Har sikret seg brevene

Politiet har nå sikret seg alle de tre likelydende trusselbrevene som ble sendt til Gerd Liv Vallas privatadresse, LOs hovedkvarter på Youngstorget og til Aftenposten.

- Vi analyserer nå brevene for å finne spor. Etterforskningen pågår på ulike måter, men vi har foreløpig ikke noen konkret mistenkt, sa politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i går.

- Vallas sikkerhet er ivaretatt, sa politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i går.

VOKTES AV POLITIET:</B> Gerd-Liv Valla jobbet hjemmefra i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!