Jobbet i gass-helvete

Kan gi narkotisk effekt og bevisstløshet, fastslår ny Ekofisk-rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) De har svimt av og kastet opp på jobb. De har opplevd blod i urin og avføring. Likevel har det vært særdeles knapt med målerapporter som dokumenterer at de mange kjemikalieskadde og kreftsyke oljearbeiderne fra Ekofiskfeltet i Nordsjøen har vært utsatt for giftnivåer som fører til ubotelig helseskade og død. Før nå.

Store giftmengder

Etter Dagbladet.nos mange avsløringer om helseskader og farlig arbeidsmiljø på Ekofisk, startet oljeselskapet ConocoPhillips en retrospektiv eksponeringsstudie som tar sikte på å gi svar på hvilke giftnivåer oljearbeiderne har vært utsatt for.

Det yrkeshygieniske konsulentfirmaet Occupational Hygiene Solutions (OHS) fikk millionkontrakt på det såkalte ERES-prosjektet.

Nå har OHS kommet med en rapport som viser at oljearbeiderne har vært utsatt for enorme mengder produksjonsgass, samt farlige stoffer som kreftfarlig benzen og det reproduksjons-skadelige og nevrotoksiske stoffet normal-heksan.

- Denne giften vi er blitt påvirket av

- Det er jammen godt at dette nå kommer fram. De nye målingene bekrefter det vi alltid har visst. Eksponeringene på Ekofisk har vært store, sier tidligere Ekofiskarbeider Jan Terje Biktjørn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer