- Jobbet med asylsaker i 30 år og aldri opplevd lignende

Advokaten til meksikanske Adán Cortés Salas mener UDIs saksbehandling er kritikkverdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advokaten til den 21 år gamle meksikaneren Adán Cortés Salas, som skal bli sendt ut av Norge i mandag morgen, fortviler over hele prosessen.

- Den beskjeden har ikke jeg fått. Jeg har verken fått beskjed om at kravet om å utsette iverksettelsen er avslått og heller ikke at han skal uttransporteres i morgen, opplyser Holmen til Dagbladet søndag kveld. Adán Cortés Salas søkte asyl i Norge dagen før han stormet nobelscenen under fredsprisutdelingen onsdag. Søndag kveld fikk Salas beskjed om at skal ut av landet.

«Grunnløs asylsøknad» - Sånn er det ikke i asylsaker. Han har fått et negativt vedtak og ba om utsatt iverksetting av det negative vedtaket slik at han lkan være i landet mens klageinnstansen ser på det. Den klare hovedregel er at man er åpen for at det kan skje feil i første instans. Det er grunnleggende rettssikkerhetsgaranti at man derfor kan vente i landet mens klageinstansen behandler saken, forklarer advokat Holmen.

Unntaket er hvis asylsaken er «åpenbar grunnløs», da bortfaller retten. UDI har stemplet Salas' sak som åpenbar grunnløs. Det er den ikke, ifølge Holmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer