Jobbet på spreng med nytt sikkerhetssystem

Fagblad om sikkerhet var innom gullsmeden i går for å lage reportasje om anlegget - som ikke var i drift.

MONTERTE SIKKERHETSUTSTYR: Her viser en montør fram sikkerhetsutstyret som det ble jobbet på spreng med å installere i gullsmedbutikken på Vestli. Foto: Even Rise/Aktuell Sikkerhet
MONTERTE SIKKERHETSUTSTYR: Her viser en montør fram sikkerhetsutstyret som det ble jobbet på spreng med å installere i gullsmedbutikken på Vestli. Foto: Even Rise/Aktuell SikkerhetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VESTLI (Dagbladet): Ranet av gullsmedbutikken Lakshmi Jewellers på Vestli i Oslo i dag skjedde mens en montør fremdeles jobbet med å få på plass et avansert alarm- og tåkesikringsanlegg.

Det skriver fagbladet Aktuell Sikkerhet.

Ikke ferdig montert - Det er riktig at jeg var der i går i forbindelse med en reportasje jeg skriver om tåkesikrinsganlegg. Da var det mye aktivitet for å få montert dette ferdig, sier redaktør Even Rise i Aktuell Sikkerhet til Dagbladet.

- Det ble opplyst fra eieren at dette anlegget skulle monteres som en del av et totalt sikringsanlegg som er pålagt fra forsikringsselskapet, forteller Rise videre.

Ifølge fagbladet var alarmanlegget foreløpig ikke komplett da ranerne slo til i dag. Tåkesikring er ifølge Securitas et tiltak som er særdeles velegnet til forhindring av innbrudd og hærverk.

- Kom gråtende ut Ifølge Dagbladets opplysninger ble en montør truet med våpen mot hodet mens han ble beordret ned på golvet. Han virket svært nedbrutt og i sjokk etter den dramatiske hendelsen.

- Jeg så mannen komme gråtende ut, sier Rajan Alakaratnam til Dagbladet.

TRUET MED VÅPEN: Vitner forteller til Dagbladet at mannen som ble truet med våpen, virket svært nedbrutt og i sjokk etter ranet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
TRUET MED VÅPEN: Vitner forteller til Dagbladet at mannen som ble truet med våpen, virket svært nedbrutt og i sjokk etter ranet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

- Så kom flere ut av butikken og ringte politiet, sier Alakaratnam, som jobber på et gatekjøkken ti meter fra gullsmedbutikken.

Andre vitner forteller om skriking fra lokalene.

Klappjakt Det væpnede ranet skjedde like før klokka 13.30 i dag.

Politiet jobber nå på spreng med å finne ut hvem som står bak ranet. I tillegg til å snakke med vitner har politiet sikret video fra stedet.

- Vi har også egne folk som driver med etterretning for å finne ut hvem dette er, sier vaktleder Ingunn Braseth ved krimvakta ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet oppfordrer folk til å utvise forsiktighet dersom de får mistanke om at de ser ranerne.

VITNE: - Jeg så han som jobber som montør av sikkerhetsutstyr, løpe gråtende ut. Så kom flere ut av butikken og ringte politiet, forteller Rajan Alakaratnam, som jobber på et gatekjøkken ti meter fra gullsmedbutikken. Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet
VITNE: - Jeg så han som jobber som montør av sikkerhetsutstyr, løpe gråtende ut. Så kom flere ut av butikken og ringte politiet, forteller Rajan Alakaratnam, som jobber på et gatekjøkken ti meter fra gullsmedbutikken. Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet Vis mer

Politiet beskriver gjerningsmennene på denne måten: Den ene skal være en mann, ca. 190 cm høy, tynn, mørk i huden, svart regnjakke/overdel, hvite joggesko, svart paraply, lyseblå jeans. Den andre skal være ca. 190 cm høy, tynn, svarte og grønne joggesko med hvit såle, svart olabukse, mørk i huden. Hadde blå/grønn burka/pledd rundt seg under ranet.

Bevæpnet politi har også sperret av og kontrollerer Oslos største utfartsårer.