FIKK PENGER TROSS ALT: Svenske Daisy Tobar (57) fikk ikke ei krone i lønn - inntil Dagbladet tok opp saken med Helsenor. Foto: PRIVAT
FIKK PENGER TROSS ALT: Svenske Daisy Tobar (57) fikk ikke ei krone i lønn - inntil Dagbladet tok opp saken med Helsenor. Foto: PRIVATVis mer

Jobbet tre uker som sykepleier: Fikk null kroner i lønn!

Daisy Tobar (57) fra Sverige var rystet over lønnsslippen fra Konstali Helsenor AS. Hun hadde stelt pasienter i tre uker. Lønna var null verdt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sykepleierarbeidet hun gjorde i Radøy kommune i Hordaland i tre uker i sommer var ikke verdt ei krone i lønn.

- Jeg er krenket, sier sykepleieren til Dagbladet.

Misfornøyde Helsenor har vist til at deres kunde, Radøy kommune, ikke var fornøyd med hennes arbeidsinnsats. Derfor kunne hun se bort fra pengene.

Dagbladet har kopi av en omfattende mailutveksling der det framgår at Helsenor ikke vil utbetale lønn fordi deres kunde, Radøy kommune, ikke var fornøyd med den innleide arbeidskraften. Ifølge lønnsslippen skal hun ha utbetalt brutto kr 15 249,25. Så påfører Helsenor posten «Påløpt negativ lønn» med nøyaktig samme beløp, netto utbetaling blir kr 0,00.

Radøy kommune har avslått å kommentere saken, og henviser til Helsenor.

30 års erfaring Daisy Tobar har 30 års erfaring som sykepleier og sier at hun trivdes godt i vestlandskommunen. Det var første gang hun tok en jobb i Norge.

- I disse tre ukene arbeidet jeg med de samme pasientene hver dag. Ikke en eneste gang hørte jeg noen klage på jobben min. Derfor var det svært krenkende å høre at jeg ikke ville få lønn fordi jeg ikke hadde gjort jobben min godt nok. Jeg jobber gjerne i Norge igjen, men skal velge en annen oppdragsgiver enn dette selskapet, sier Tobar.

Helomvending I går konfronterte Dagbladet Helsenor med saken, og da snudde de 180 grader i løpet av en rask time.

- Vedkommende skal ha sin fulle lønn med reiserefusjon på konto allerede torsdag morgen, opplyser saksbehandler Øyvind Hatlelid i Helsenor til Dagbladet.

Plutselig ser Helsenor bort fra all tidligere argumentasjon og skylder på sommel og misforståelser.

- Det har vært uenighet mellom kunder og vikar om godkjenning av timelister. Skatteopplysningene var også mangelfulle. Nå gjør vi et unntak og tar dette å vår kappe, vikaren skal ikke bli skadelidende, sier Hatlelid.

- Trekker dere nå tilbake disse beskyldningene om dårlig utført arbeid?

0 KRONER: Ifølge lønnsslippen skal hun ha utbetalt brutto kr 15 249,25. Så påfører Helsenor posten «Påløpt negativ lønn» med nøyaktig samme beløp, netto utbetaling blir kr 0,00.
0 KRONER: Ifølge lønnsslippen skal hun ha utbetalt brutto kr 15 249,25. Så påfører Helsenor posten «Påløpt negativ lønn» med nøyaktig samme beløp, netto utbetaling blir kr 0,00. Vis mer

- Denne saken har trukket ut og har ikke fått en tilfredsstillende behandling, det tar vi til etterretning. Det har vært sommertid med vikarer både her og der. Informasjonen har ikke vært helt flytende. Da kan slike uheldige episoder oppstå, forklarer Hatlelid.

Misforståelser - Gjorde Daisy Tobar en jobb i Radøy som ikke var verdt ei krone?

- Dette skyldes misforståelser og støy. Vi betaler ingen null lønn, det er slett ikke praksis hos oss, ingen skal oppleve det. Denne saken var faktisk avklart for ei uke siden, sier Øyvind Hatlelid.

I Sverige sitter Daisy Tobar og er glad for at hun får lønn, men rister på hodet over det hun mener er bortforklaringer. Skattekortet hadde hun levert og alt det formelle var ifølge henne i skjønneste orden.

- Det skal ikke være slik at først når ei avis ringer, ordner selskapet opp, sier hun til Dagbladet.

FØRSTE JOBB I NORGE: Daisy Tobar har 30 års erfaring som sykepleier og sier at hun trivdes godt i vestlandskommunen. Det var første gang hun tok en jobb i Norge. Foto: PRIVAT
FØRSTE JOBB I NORGE: Daisy Tobar har 30 års erfaring som sykepleier og sier at hun trivdes godt i vestlandskommunen. Det var første gang hun tok en jobb i Norge. Foto: PRIVAT Vis mer