Jobbjakt med våpen

Tretti bevæpnede palestinere stormet regjeringsområdet i Gaza. Der skjøt de i lufta og krevde å få jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden i midten av januar har kaoset og lovløsheten herjet på den overbefolkede Gazastripen. Så også i dag. Det begynte med at 30 bevæpnede palestinere, de fleste iført finlandshetter, stormet et regjeringsområde i Gaza by. Minutter seinere, kommer et stort antall bevæpnet politi løpende til området for å stoppe inntrengerne. De får det ikke enkelt.

23 skadd

I hele 25 minutter skyter politiet og de tretti militante palestinerne mot hverandre. De ansatte ved utenriksdepartementet var uskyldige vitner til det hele. De kastet seg ned på gulvet - og forsøkte å søke skjul under bordene, melder nyhetsbyrået Aps journalist, som var på åstedet. To ubevæpnede sikkerhetsvakter ble skadd i skuddvekslingen. I tillegg ble alle bygningenes vinduer knust, i tillegg til aircondition-anleggene.

Denne skuddvekslingen var en av fem konfrontasjoner mellom politiet og palestinske militante i Gaza i dag. Totalt 23 personer ble skadd i konfrontasjonene. Dagens hendelser viser kaoset som hersker i Gaza nå, like før den nye Hamas-regjeringen skal tiltre.

Maktkamp

Foran det palestinske valget den 25. januar i år, lovte palestinernes president og Fatah-leder, Mahmoud Abbas, at en rekke Fatah-personer skulle få jobber i sikkerhetsstyrkene. Men etter Fatahs valgnederlag, er ikke framtidsutsiktene for de mange bevæpnede Fatah-medlemmene like sikre. Derfor de jevnlige konfrontasjonene og skyteepisodene i Gaza de siste månedene. I tillegg til de mange væpnede Fatah-mennene, lurer nærmere 60.000 andre Fatah-sympatisører på om de har jobb etter at Hamas\' trer inn i regjeringskontorene, melder Ap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer