Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jobbsøkere med piercing havner bak i køen

Oppfattet som mindre kompetente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jobbsøkere med piercing i ansiktet blir oppfattet som mindre kompetente og mindre samarbeidsvillige enn andre jobbsøkere med like kvalifikasjoner, viser amerikansk forskning.

I studien ble 250 studenter og 95 unge voksne med erfaring fra arbeidsmarkedet bedt om å velge hvem de helst ville ansatt til å utføre to ulike arbeidsoppgaver. Den ene var en markedsjobb med kundekontakt, den andre en IT-jobb uten kontakt med kunder, skriver Forskning.no.

Søknadene de fikk til vurdering, inneholdt CV og et bilde. Noen av søkerne hadde kroppssmykke, men hadde ellers like kvalifikasjoner som dem uten. Undersøkelsen viste at søkere uten piercing ble foretrukket i begge tilfellene.

Forskerne valgte å bruke studenter siden tidligere amerikanske studier har vist at disse er mer tolerante for piercing enn forretningsfolk. Søkerne med piercing ble likevel vurdert som mindre samarbeidsvillige, mindre kompetente, mindre tillitvekkende, mindre sosiale og mindre åpne.

- Når du blir piercet i ansiktet, stigmatiserer du deg selv. Du fremstår som en person som har valgt å stå utenfor mainstreamkulturen, sier professor i personlighetspsykologi ved Aarhus Universitet, Henrik Høgh-Olesen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media