Jobbtilbud kan redde Maria Amelie

Har fått en rekke jobbtilbud.

KAN FÅ BLI: Et jobbtilbud kan gjøre at Marie Amelie kan få bli i Norge. Fot John T. Pedersen/Dagbladet
KAN FÅ BLI: Et jobbtilbud kan gjøre at Marie Amelie kan få bli i Norge. Fot John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det står arbeidsgivere i kø som vil ha Maria Amelie, sier 25-åringens advokat, Brynjulf Risnes til Adresseavisen.

Han forteller at det har kommet henvendelser fra festivaler og forskjellige organisasjoner, og mener alle henvendelsene kommer fordi folk ser at hun er en ressurs.

- Med en mastergrad fra NTNU bør hun ha kompetanse som er relevant for flere, sier Risnes til avisen.

Risnes forteller at om Maria Amelie blir oppholdsnektet i Norge, kan hun komme tilbake hvis hun får fast jobb eller ved  familiegjenforening.

Overkvalifisert En av dem som har tilbudt Amelie jobb er Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, der Amelie har jobbet som frivillighetssjef de tre siste årene.

- Vi har tilbudt Maria Amelie fast jobb, sier daglig leder Christoffer Rød ved Slottsfjellfestivalen til Adresseavisen.
Rød er klar over at et jobbtilbud kan sikre Amelie opphold i Norge.

Festivalen skal ha hatt planer om å tilby 25-åringen jobb, men i går ettermiddag ble det tatt en hastebeslutning i festivalstyret.

- Vi gir henne et tilbud i håp om at det kan være med å fremme hennes sak, men mest fordi hun har en spesialkompetanse. Hun er nærmest overkvalifisert til jobben, sier Rød til avisen.

Spesialkompetanse Skal Amelie få oppholdstillatelse på bakgrunn av en fast ansettelse, forutsetter det at en eventuell arbeidsgiver kan dokumentere at vedkommende har en spesialkompetanse de har behov for.

- Det betyr at hun må være en nøkkelperson i bedriften, sier advokat og leder i Advokatforeningens aksjons- og prosedyregruppe, Arild Humlén til VG nett.

Jobb i Statoil Forsker Hans Hysing Olsen i Statoil kjenner Maria Amelie fra tiden hun skrev mastergradsoppgave for selskapet.

- Vi har diskutert en ansettelse av henne. Hun har både den formelle kompetansen og en flerkulturell bakgrunn som kan komme oss til nytte, sier han til Adresseavisen.

Han mener Amelie er svært godt kvalifisert for en jobb i det statlige selskapet.