NY KARRIERE?: Ifølge Petraeus' venner skal jobbtilbudene stå i kø for den tidligere CIA-sjefen etter utroskapsskandalen. Her sammen med kona Holly. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB Scanpix
NY KARRIERE?: Ifølge Petraeus' venner skal jobbtilbudene stå i kø for den tidligere CIA-sjefen etter utroskapsskandalen. Her sammen med kona Holly. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Jobbtilbudene i kø for Petraeus etter utroskapsskandalen

Fått tilbud om å undervise på universiteter, skrive bok og utelukker ikke å bli programleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har rast rundt general David Petraeus de siste ukene etter at det kom fram at han har hatt et forhold til Paula Broadway, som var oberstløytnant.

Men selv om han mistet jobben som sjefdirektør i CIA, er det ikke mangel på andre jobbmuligheter, skriver New York Times.

Venner av generalen forteller at han så langt har fått tilbud om å undervise ved fire universiteter, og fått en rekke tilbud fra ulike forlag i New York om å skrive en bok.

Ifølge vennene utelukker heller ikke Petraeus å bli programleder på tv.

Skriver bok Ifølge en av Petraeus' venner skal generalen ha begynt å vurdere å skrive en bok da det ble klart at kvinnen han hadde en affære med, Paula Broadway, skulle skrive en bok om forholdet deres.

Petraeus skal ha trodd at Broadwell jobbet med en bok om Afghanistan, og ikke en biografi.

- Vel, jeg får vel heller hjelpe henne med å få den i alle fall halvveis riktig enn å la henne komme med noe halvferdig, skal Petraeus ha sagt til en venn.

Advokaten Robert B. Barnett har fått hovedansvaret for å organisere generalens nye liv.

Mer dempet Venner av generalen forteller til New York Times at Petraeus ikke har forandret seg eller oppfører seg stort annerledes etter at han mistet jobben.

- I utgangspunktet er han den samme fyren men betydelig mer dempet i humøret. Og det er forståelig, sier Jack Keane, tidligere visestabsjef for hæren og nær venn av Petraeus.

SKRIVER BOK: Paula Broadway skriver nå bok om sitt forhold til gerenal David Petraeus. Foto: Davis Turner / Reuters / NTB Scanpix
SKRIVER BOK: Paula Broadway skriver nå bok om sitt forhold til gerenal David Petraeus. Foto: Davis Turner / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Han er den mest ambisiøse fyren jeg har møtt. Jeg er absolutt sikker på at han kommer til å lykkes igjen, sier en annen venn.

Mannen som en gang ble ansett som en lovende framtidig presidentkandidat for republikanerne holder seg ifølge venner nå for det meste inne i huset, hvor han forsøker å få gjort en del arbeid, og planlegger framtiden.

Biografi Det var Jil Kelley som satte skandalen i sving da hun rapporterte om truende og «upassende» e-poster.

Deretter nærmest snublet FBI-etterforkserne over CIA-sjef David Petraeus og hans sidesprang med Paula Broadwell, som har skrevet biografien hans.

Øverstekommanderende for amerikanske styrker og ISAF-sjef i Afghanistan, John Allen, havnet etterhvert også under etterforskning. Det er han som skal ha sendt «upassende» e-poster til Kelley.

Allen er tenkt NATO-toppjobb, men er satt på vent så lenge etterforskningen pågår.

TO KVINNER: Disse to kvinnene har vært sentrum av utroskapsskandalen rundt general David Petraeus de siste ukene. Paula Broadway (venstre) hadde et forhodlt il Petraeus, mens Jill Kelley var den som rapporterte om «upassende e-poster». Foto: AP Photos/Charlotte Observer, T. Ortega Gaines/AP, Chris O'Meara
TO KVINNER: Disse to kvinnene har vært sentrum av utroskapsskandalen rundt general David Petraeus de siste ukene. Paula Broadway (venstre) hadde et forhodlt il Petraeus, mens Jill Kelley var den som rapporterte om «upassende e-poster». Foto: AP Photos/Charlotte Observer, T. Ortega Gaines/AP, Chris O'Meara Vis mer