Hesteveddeløp:

Jockey drept under veddeløp

New Zealand opplever sitt andre dødsfall på veddeløpsbanen på fire måneder.

DØDE: Megan Taylor har alltid elsket hester. Hun ga sitt siste intervju to uker før hun mistet livet på veddeløpsbanen. Foto: Handout
DØDE: Megan Taylor har alltid elsket hester. Hun ga sitt siste intervju to uker før hun mistet livet på veddeløpsbanen. Foto: Handout Vis mer
Publisert

Den 26 år gamle jockeyen Megan Taylor mistet livet under et hesteveddeløp på trav- og galoppbanen Ashburton på New Zealand.

Ifølge avisa New Zealand Herald, red Taylor hesten Red Orchid da det oppsto massevelt i løpsbanen. Taylor ble kastet av hesten, og skal angivelig ha blitt tråkket på av en annen.

Veddeløpet ble avbrutt og 26-åringen ble fraktet av banen. Hun ble erklært død på stedet.

Tre andre jockeyer skal også ha blitt skadd under sammenstøtet.

- En person ble ført til Ashburton sykehus med moderate skader. To andre med lettere skader ble behandlet på stedet, sier en talsperson for Hato Hone St John - som tilbyr ambulansetjenester over hele landet.

- Dypeste kondolanser

Ifølge avisa var Taylor i sin tredje veddeløpssesong. I løpet av karrieren red hun 16 vinnere.

JOCKEY: Megan Taylor ble bare 26 år gammel. Foto: Handout
JOCKEY: Megan Taylor ble bare 26 år gammel. Foto: Handout Vis mer

Den unge kvinnen, som startet karrieren i 2019, jobbet tidligere for OL-rytterne og ekteparet Tim Price og Jonelle Richards i Europa.

Hun flyttet imidlertid hjem igjen da visumet gikk ut.

«Vi sender våre dypeste kondolanser til familie og venner av Megan Taylor, som dessverre mistet livet etter et fall i New Zealand. Vi sender også våre beste tanker til de to andre rytterne. En tragisk dag i racing», skriver organisasjonen Australian Jockeys' Assosiation.

- Elsket hester hele livet

For 14 dager siden sa Taylor under et intervju at hun alltid har elsket å jobbe med dyr.

- Folk sa til meg at jeg var bygget for å være en jockey, så jeg antar det var slik det startet. Heldigvis har det vært ganske naturlig for meg å ri, sa Taylor, ifølge avisa.

- Jeg har elsket hester hele livet, og jeg elsker å ri fort. Jeg er liten nok til å være en jockey, og jeg tenkte «det er dette jeg vil gjøre».

Kieran McAnulty, veddeløpsminister og medlem av New Zealands parlament, uttrykker sin sorg på Twitter.

«Jeg er utrolig lei meg over å høre om bortgangen til jockey Megan Taylor under et løp i ettermiddag. Jeg ønsker å sende min dypeste kondolanse til Megans familie og venner, og til alle i bransjen som kjente henne.»

Andre dødsfall siden august

Hesteveddeløp er en svært populær sport på New Zealand. For bare fire måneder siden døde den japanske jockeyen Taiki Yanagida (28) av skadene han ble påført under et løp i Cambridge Jockey Club.

Ifølge TMZ mistet Yanagida hjelmen i fallet, og hesten rullet over ham. Han ble deretter tråkket på av en annen hest som fulgte tett bak.

28-åringen ble fraktet til Waikato sykehus hvor han ble plassert i kunstig koma. Jockeyen døde få dager seinere.

Japaneren har deltatt i flere løp på New Zealand, og har ifølge TMZ ridd over 160 vinnere siden 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer