Joda, hun heter faktisk Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele

Og denne reporteren uttaler det perfekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 20 år har Hawaii-kvinnen Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele vært avhengig av å ha to legitimasjonskort til enhver tid.

- Transportdepartementet, som utskriver førerkortet, har aldri godkjent mitt fulle navn. Jeg får førerkortet uten for- og mellomnavn, sier Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele til den hawaiiske nyhetskanalen KHON2.

I videoen over kan du høre den hawaiiske reporteren uttale det kronglete navnet perfekt, uten å stotre eller nøle.Tidligere har Hawaii-kvinnen hatt et stats-ID-kort i tillegg til førerkortet, hvor hennes fulle navn faktisk var påskrevet. Men da det kortet gikk ut i mai, fikk hun et nytt lik førerkortet.

- Og det er poblematisk, forteller ID-offeret.

Hinder i hverdagen - Jeg har blitt hindret i å reise og blir alltid utspørret av politiet ved rutinesjekk. Når de ser at jeg ikke står oppført med fornavn, begynner de å lure på om førerkortet er ekte, legger hun til.

Departementet i regionen der Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele bor har foreslått at Hawaii-kvinnen bytter navn eller kutter ned etternavnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer