Joda, hun heter faktisk Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele

Og denne reporteren uttaler det perfekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 20 år har Hawaii-kvinnen Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele vært avhengig av å ha to legitimasjonskort til enhver tid.

- Transportdepartementet, som utskriver førerkortet, har aldri godkjent mitt fulle navn. Jeg får førerkortet uten for- og mellomnavn, sier Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele til den hawaiiske nyhetskanalen KHON2.

I videoen over kan du høre den hawaiiske reporteren uttale det kronglete navnet perfekt, uten å stotre eller nøle.

Tidligere har Hawaii-kvinnen hatt et stats-ID-kort i tillegg til førerkortet, hvor hennes fulle navn faktisk var påskrevet. Men da det kortet gikk ut i mai, fikk hun et nytt lik førerkortet.

- Og det er poblematisk, forteller ID-offeret.

Hinder i hverdagen - Jeg har blitt hindret i å reise og blir alltid utspørret av politiet ved rutinesjekk. Når de ser at jeg ikke står oppført med fornavn, begynner de å lure på om førerkortet er ekte, legger hun til.

Departementet i regionen der Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele bor har foreslått at Hawaii-kvinnen bytter navn eller kutter ned etternavnet.

- De ber meg ta bort det siste jeg har etter min avdøde mann. Det er respektløst, sier hun.

Vant navnekrigen Etter at KHON2 og flere andre amerikanske nyhetsmedier skrev om navnekrigen til Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, har transportdepartementet snudd i saken, og likevel funnet plass til hennes fulle etternavn på 35 bokstaver.

- En lettelse, ifølge den navnrike selv.