Joda, størrelsen har noe å si

Og her er kvinnetypene som bryr seg mest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er blitt gjentatt til det kjedsommelige at størrelsen på mannens penis ikke har så veldig mye å si for sexlivet denne har med partneren sin.

Men en ny studie, som nylig ble presentert i The Journal of Sexual Medicine, avslører imidlertid at dette kanskje ikke stemmer likevel.

Studien hevder nemlig at størrelsen har noe å si for kvinner flest. Det er særlig kvinnene som får hyppige vaginale orgasmer og dem som foretrekker penetrerings-sex framfor andre varianter, som mener størrelsen har mye å si, skriver Live Science.

- Presis erkjennelse av at størrelsen betyr noe - Mannlig angst for penisstørrelsen trenger ikke å reflektere maskuline stereotyper, men er en presis erkjennelse av at størrelsen betyr noe for mange kvinner. Det er på samme måte menn føler legitim angst for intelligensen, personlighetstrekk, humoren, sosial status, høyde, rikdom og andre trekk som er viktige for kvinner, sier psykologen Stuart Brody, som har jobbet med studien ved University of the West Scotland.

Nettstedet har også snakket med Barry Komisaruk, som forsker på kvinners sexliv på Rutgers-universitetet. Han er ikke like overbevist, men sier at kvinner som foretrekker vaginal penetrering trolig vil foretrekke større peniser.

- Men det er så mange faktorer som spiller inn, sier han.

Mener myten må dø Komisaruk har ikke arbeidet med studien.

Brody mener det er viktig å drepe myten om at størrelse ikke har noe å si.

- Tidligere forskning viser at kvinner som i tidlig ungdom gjøres oppmerksomme på at vaginaen er kilden til kvinners orgasme, har større sjans til å utvikle muligheten for vaginal orgasme. Derfor vil jeg si at de som benekter mine funn og insiterer på fortsatt å følge den politisk korrekte linja, ikke gjør kvinner en tjeneste, man kanskje skader kvinners helse og seksuelle potensial, sier Brody til Live Science.

Andre forskere påpeker imidlertid at denne studien er begrenset til studenter i Skottland, og at det må gjøres igjen på en bredere skala for å få endelige svar på spørsmålet.

Kan føre til smerte-sex - Størrelsen er ikke viktig! Det er kvinnenes bekkenmuskulatur som avgjør om kvinnen får vaginal orgasme. Er kvinnen for slapp er det vanskelig å oppnå orgasme. Størrelsen på penis spiller liten rolle, sier sexolog Gro Isachsen, leder for Klinikk Sexolog og sexolog.no, til Dagbladet.

Isachsen har fått flere klager fra kvinner som opplever vond sex på grunn av at penisen er for stor. Hun har nesten aldri opplevd klager på for liten penis.

- For tykk eller for lang penis kan gjøre vondt for mange kvinner. Så vondt at det kan føre til at muskulaturen går i lås. Da vil bekkenmuskulaturen trekke seg sammen uten at kvinnen vil. Dette er en beskyttelsesmekanisme fra kroppen sin side, sier sexologen.

Hennes erfaring er at kvinner får vaginal orgasme når hun har en trent bekkenmuskulatur. Hun anbefaler kvinner å gjøre knipeøvelser med en trener i skjeden som gir konstant og variabel knipemotstand i ti minutter hver dag.

- For de trente holder det å gjøre knipeøvelser to ganger i uken for å opprettholde muskulaturen, sier Isachsen.