Jøde fikk hjerte fra palestiner

Palestineren Mazen Julani (32) ble skutt forrige uke - sannsynligvis av en jødisk nybygger. Men faren hans sa ja til at Julanis hjerte kunne redde en døende israeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jøden Yigal Cohen (36) kan takke en død palestiner for livet. Hjertesyke Cohen våknet i dag med hjertet til palestineren Mazen Julani (32), som ble drept forrige uke, skriver New York Post.

Drept som hevn

Den palestinske apotekeren Julani ble enda et av ofrene for den uforsonlige krigen mellom jøder og palestinere. Han ble skutt mens han satt på en utekafe i Jerusalem og spilte kort. Legene erklærte ham hjernedød.

Drapsmannen var en jøde. Drapet på den uskyldige palestineren var sannsynligvis en hevnaksjon etter bomben i Tel Aviv.

Julanis far, Lutfi Julani, ble spurt om han ville tillate at sønnens hjerte ble donert til noen som ventet på hjerteoperasjon. Han gikk til en muslimsk prest og ba om råd.

- Presten sa at alt man gjør for å redde liv er bra, uansett om det er livet til en jøde, en muslim eller en kristen, sier den gamle mannen.

Hjertene er like

Sykehuset Sheba Medical Center melder at de normalt ikke gir offentlige opplysninger om donorer og pasienter, men at de har valgt å gjøre det denne gangen på grunn av den pågående volden.

- Det var sterkt å holde et jødisk og et palestinsk hjerte i hendene, sier legen som utførte opererasjonen.

- Jeg har alltid visst at hjertene var like.

På mandag morgen kunne Yigal Cohen våkne uten frykt for fremtiden. Nå har Cohen og familien hans møtt Lutfi Julani, som har mistet sin sønn. Ifølge sykehuslegen var det et svært sterkt møte.

Tre andre jøder og en araber fikk også vitale organer fra den døde Julani.