Jødehat blomstrer

Jødene trenger barneblod, skriver saudisk regjeringsavis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saudi-Arabias kronprins Abdullah har fått mye ros for sitt initiativ til fred i Midtøsten. Men andre saudiske utspill bidrar til å undergrave tilliten.

Regjeringsavisa al-Riyadh presenterte 10. mars et oppsiktsvekkende grovt angrep på jødene. Artikkelen er skrevet av en professor ved Kong Feisal Universitet og er en mildt sagt ubehagelig gjenoppliving av gamle myter om jødenes blodtørst.

Dr. Umayma al-Jalahma skriver at «det jødiske folk trenger menneskeblod så prestene kan kan lage kaker til høytiden. Dette er et historisk og juridisk faktum.»

Artikkelen handler om den jødiske høytiden purim, da nabofolket ifølge den saudiske akademikeren tørker blod fra voksne mennesker og blander det i kakedeigen. Under den jødiske påsken til minne om utmarsjen fra Egypt, brukes ifølge artikkelen «blod fra kristne og muslimske barn under ti år».

Artikkelen i al-Riyadh er oversatt til engelsk av Middle East Media Research Institute, som følger arabiskspråklige medier.

Gammel myte

Myten om jødenes blodtørst går angivelig tilbake til det fjerde århundre og fikk en ny blomstring etter et barnedrap i England 700 år senere. Den har levd både i kristne og arabiske folketradisjoner.

Det er nokså påfallende at regjeringsavisa i Saudi-Arabia sprer slike fordommer samtidig som kronprinsen lanserer et fredsinitiativ. Men ikke enestående.

Den statskontrollerte tv-stasdjonen i Abu Dhabi framstilte i november Israels statsminister Ariel Sharon som vampyr i ferd med å drikke arabisk blod.

Syrias forsvarsminister Mustafa Tlass har skrevet bok om hvordan syriske jøder i 1840 angivelig drepte en arabisk gutt for å drikke blodet hans. En egyptisk filmprodusent vurderer å filme boka, skriver New York Post.