- Jødehat var motivet

To døde i Halle. Gjerningsmannen livestreamet angrepet.

TO DREPT: Politiet i den tyske byen Halle melder onsdag ettermiddag om en skyteepisode. To personer er bekreftet døde, ifølge politiet. Denne videoen fra MDR viser den angivelige gjerningspersonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Der Spiegel melder at skytteren bak angrepet ved en synagoge i byen Halle øst i Tyskland nå er identifisert. Det dreier seg om en 27-årig tysk høyreekstremist, og politiet mener han handlet alene.

- Ut fra de faktiske forhold må vi gå ut fra at det i hvert fall dreier seg om et antisemittisk angrep, sier Tysklands innenriksminister Horst Seehofer (CSU) ifølge ntv.

To mennesker ble drept og to skadd i angrepet.

Skjellsord

Bild skriver at den mistenkte 27-åringen, som de kaller nynazist, direktestreamet angrepet på nettet. I opptaket, som politiet nå har sikret seg, snakker han om «jøder» og «kanaken» (tysk nedsettende ord for personer fra Midtøsten).

Angrepet skjedde på den jødiske høytidsdagen jom kippur. Forstanderen for den nærliggende synagogen forteller at en person i samme tidsrom som skytingen prøvde å ta seg inn i bygget, som da huset 70-80 personer.

- Vi så på overvåkingskameraene at en tungt bevæpnet gjerningsmann med stålhjelm og gevær prøvde å skyte dørene åpne, sier forstander Max Privorozki til Stuttgarter Zeitung.

Deutsche Presse-Agentur har opplysninger om at det er funnet hjemmelagde bomber utenfor synagogen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer