Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jødehatere og quislinger

Ariel Sharons venn kaller nordmennene som demonstrerte mot Moldebesøket for quislinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uri Dan kaller seg selv Sharons beste venn og rådgiver. Han var med på turen til Molde 16. juli, ifølge den isralske ambassaden var han med som journalist.

Det er den kristne avisa «Norge i dag» som har intervjuet Uri Dan. På spørsmål om hva han syntes om demonstrantene som hadde møtt opp i Molde for å protestere mot besøket sparer han ikke på kruttet.

- Dere hadde jo Quisling i tidligere tider og nå 60 år senere er det beklagelig å se at Quisling har fått elever som går på det samme sporet. Det som skjer i norsk media er rent jødehat. Det er antisemittisme i sin mest grusomme form. De angriper ikke Sharon, men jøden Sharon, svarer Dan på spørsmålet fra avisa.

Uri Dan tror dessuten på palestinske terroraksjoner i Norge:

- Når araberne blir lei av å eksplodere seg selv i Israel, så kommer de nok også til dere i Norge.

- Jeg blir forbannet når han sammenlikner meg med nazister og jødeforfølgere, og velger heller å sammenlikne Ariel Sharon med Quisling, sier en sjokkert aksjonsleder og pressetalsmann for fredsinitiativets demonstrasjoner i Molde, Geir Atle Gussiås til Nettavisen.

- Uttalelsen er et uttrykk for Uri Dans personlige syn, og representerer ikke holdningen til den israelske regjeringen, sier pressekontakt Tamar Rahamimoff-Honig ved Israels ambassade i Oslo til VG Nett.

Verken statsministerens kontor eller Utenriksdepartementet vil kommentere Dans uttalelser.

<B>FÅR GJENNOMGÅ:</B> Demonstrantene som møtte opp i Molde kalles i dag for quislinger.