Jøder får skylden for finanskrisen

Økende antisemittisme i verden.

BEKYMRET: Abraham Foxman (til venstre), her fotografert sammen med Christoph Meili, er bekymret for den økende antisemittismen. Foto: Andy Mueller/REUTERS/Scanpix
BEKYMRET: Abraham Foxman (til venstre), her fotografert sammen med Christoph Meili, er bekymret for den økende antisemittismen. Foto: Andy Mueller/REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke bare Israels krigføring på Gazastripen som fører til økende antisemittisme. Jødene får også i økende grad skylden for finanskrisen.

På en internasjonal konferanse om antisemittisme i London tirsdag der også 125 folkevalgte fra 40 land deltok, pekte flere av deltakerne på at fysiske og verbale angrep på jøder har økt markant etter nyttår.

- I løpet av de siste seks ukene har vi sett en eksplosjon i antisemittisk aktivitet. Jeg vil kalle det en epidemi. Jøder får skylden for både Gaza-krigen og den økonomiske krisen, sier Abraham Foxman, direktør i den amerikanske organisasjonen Anti-Defamation League.

Foxman hevder at man ikke har sett så mange angrep på jøder, jødiske institusjoner og synagoger siden andre verdenskrig.

Seiglivede stereotyper

I en undersøkelse utført av Anti-Defamation League og offentliggjort i forrige uke kommer det fram at stereotyper om jødisk makt i næringslivet fortsatt står sterkt i Europa.

31 prosent av de spurte i Østerrike, Frankrike, Ungarn, Polen, Tyskland, Spania og Storbritannia gir jøder i finanssektoren skylden for den økonomiske krisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer