Jøder snur SOS Rasisme ryggen

Forstander Anne Sender i Det Mosaiske trossamfunn mener stjeling av Israel-flagg og trakassering er uakseptabelt.

- FULLSTENDIG UAKSEPTABELT: Forstander i det mosaiske trossamfunn i Oslo, Anne Sender, reagerer med sinne på at fremstående medlemmer av SOS Rasisme politietterforskes for å stjele Israel-flagg under demonstrasjonen i Trondheim i mai. Foto Knut Falch / SCANPIX
- FULLSTENDIG UAKSEPTABELT: Forstander i det mosaiske trossamfunn i Oslo, Anne Sender, reagerer med sinne på at fremstående medlemmer av SOS Rasisme politietterforskes for å stjele Israel-flagg under demonstrasjonen i Trondheim i mai. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en årrekke stod jøder fra Det Mosaiske trossamfunn skulder til skulder med SOS Rasisme under markeringer av jødeforfølgelsene under annen verdenskrig. Nå er det slutt.

- Vi avsluttet samarbeidet vårt med SOS Rasisme i forkant av Krystallnatta-markeringen i fjor høst. Det skyldes blant annet forholdene pressen har avdekket om organisasjonen det siste året, sier forstander Anne Sender i Det Mosaiske trossamfunn, og sikter en rekke avsløringer av medlemstriksing og økonomisk rot.

• Les alt om SOS Rasisme - Uakseptabelt I går skrev Dagbladet at nestleder i SOS Rasisme, Kenneth Fuglemsmo (28), er under politietterforskning etter at et israelsk flagg ble stjålet på en fredelig markering til støtte for Israel i Trondheim. Det samme er en kvinne i 20-årene med verv på nasjonalt nivå i organisasjonen. En fotograf fanget øyeblikket fra en cafe tvers over gata, der hun løper vekk fra området med flagget i armene.

En mann mener seg også holdt fysisk tilbake av personer i følget til de to da han ville få tilbake flagget.- Dette er fullstendig uakseptabelt. Jeg kjenner ikke til at noen jødiske miljøer i Norge samarbeider med SOS Rasisme lengre. I Oslo kommer vi absolutt ikke til å sette i gang noe samarbeid med dem i framtida heller, sier Sender.«Sionistisk terrorhelvete»Fuglemsmo skal ha uttalt at han opplevde Israel-vennenes markering som «provoserende» og mener palestinernes situasjon i Israel for et «sionistisk terrorhelvete» og kritiserer MIFF sitt arbeid. - Anstendige mennesker føler ingen medynk med en propagandaorganisasjon, sier Fuglemsmo til Dagbladet, uten å ville svare på om flaggstjelingen var planlagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer