Jodi (32) tok bilder av ekskjæresten i dusjen før hun skjøt, knivstakk og drepte ham

Nå risikerer hun dødsstraff.

SKYLDIG: Jodi Arias gråt da juryen fortalte at de hadde konkludert med at hun med overlegg hadde tatt livet av sin ekskjæreste.Foto: REUTERS/Rob Schumacher/Arizona Republic/Pool/NTBScanpix
SKYLDIG: Jodi Arias gråt da juryen fortalte at de hadde konkludert med at hun med overlegg hadde tatt livet av sin ekskjæreste.Foto: REUTERS/Rob Schumacher/Arizona Republic/Pool/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Servitøren og fotografen Jodi Arias (32) er av en jury funnet skyldig i å ha drept sin ekskjæreste, og risikerer dødsstraff. I dag begynner rettsforhandlingene om straffeutmålingen ifølge Reuters.

Travis Alexander (30) ble funnet drept i dusjen i sitt hjem i Phoenix i juni 2008. Han var skutt i ansiktet, knivstukket 27 ganger og strupen hans var kuttet.

Arias tok bilder av ekskjæresten i dusjen like før hun tok livet hans.

Forandret forklaring Arias sa først at hun ikke hadde vært på åstedet, men forandret forklaring etter hvert.

Like etter drapet hadde hun lagt igjen en melding på telefonsvareren til 30-åringen, ifølge aktor var dette for å forsøke å skjule at hun akkurat hadde vært hos ham.

Arias innrømmer å ha skutt 30-åringen, men fortalte at hun gjorde det i en kamp om sitt eget liv. Hun har forklart at Alexander angrep henne, etter at hun hadde mistet kameraet hans da hun tok bilder av ham i dusjen.

Hun innrømmer å ha vasket åstedet, gjemt pistolen i ørkenen og planlagt et alibi for å unngå mistanke. Hun sier at hun var for skamfull til å fortelle sannheten, ifølge AP.

- Manipulerende I retten har det kommet fram at Arias begynte forholdet med Alexander i 2006. Hun fortalte at hun og Alexander fortsatte å ha et seksuelt forhold på tross av at de hadde avsluttet forholdet, som skal ha vært preget av fysisk og psykisk misbruk.

Hun fortalte at ekskjæresten fikk henne til å føle seg som en prostituert, at han sparket og tok kvelertak på henne. Hun meldte aldri om noe misbruk, verken til politiet eller helsepersonell. Hun fikk heller ikke medisinsk behandling for noen skader som kan stemme overens med hennes forklaring.

Aktor Juan Martinez tegnet et helt annet bilde av Arias. Han fortalte at hun har vært manipulerende og sjalu i tidligere forhold, og at hun kaldblodig hadde planlagt drapet.

- Det er ikke noe som tyder på noe annet enn at dette er et overlagt drap, sa han til juryen.

- Fjernet bilskilt Martinez mener at Arias tok med pistolen fra California, leide en bil som hun fjernet skiltene på, og kjøpte bensinkanner, for å skjule at hun skulle til Phoenix for å ta livet av elskeren.

Hundrevis hadde møtt fram utenfor rettssalen, og de jublet da dommen ble lest opp.

- Fem lange år med løgn og manipulering, nå har Arizonas innbyggere talt, sier Dave Hall, en venn av Alexander, til pressen utenfor rettssalen.

I DUSJEN: Travis Alexander ble funnet drept i dusjen. Like før ekskjæresten drepte ham tok hun bilder av ham i mens han dusjer. Her spør aktor Juan Martineza om bildene hun tok like før Travis ble drept. Foto: REUTERS/Tom Tingle/The Arizona Republic/Pool/NTBScanpix
I DUSJEN: Travis Alexander ble funnet drept i dusjen. Like før ekskjæresten drepte ham tok hun bilder av ham i mens han dusjer. Her spør aktor Juan Martineza om bildene hun tok like før Travis ble drept. Foto: REUTERS/Tom Tingle/The Arizona Republic/Pool/NTBScanpix Vis mer