Jødisk lærer angrepet av 15-åring med machete i Frankrike, hevder å ha utført angrepet for IS

Læreren forsvarte seg med toraen.

PASSES PÅ: En soldat holder vakt utenfor den jødiske skolen der en lærer ble angrepet av en 15 år gammel gutt med machete i dag. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB scanpix
PASSES PÅ: En soldat holder vakt utenfor den jødiske skolen der en lærer ble angrepet av en 15 år gammel gutt med machete i dag. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En jødisk lærer ble angrepet av en 15-åring med machete i Marseille i Frankrike mandag. Gutten er tilhenger av ekstremistgruppa IS, ifølge påtalemyndigheten.

Læreren fikk lettere skader og forsvarte seg ved å sparke angriperen, som senere ble pågrepet.

Den antatte gjerningsmannen er en 15 år gammel kurdisk gutt med bakgrunn fra Tyrkia. Han hevder å ha utført angrepet for IS, opplyser påtalemyndigheten.

I tillegg skal han ha sagt i avhør at han planlegger å drepe politifolk så snart han blir løslatt.

Den 35 år gamle læreren skal også ha brukt en utgave av toraen, en av jødenes hellige skrifter, til å forsvare seg mot angriperen. Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve kaller angrepet «brutal antisemittisk aggresjon».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer