Jødiske dansere steinet i Hannover

«Juden raus!» runget i den tyske byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Reaksjonene er sterke etter at en jødisk dansetrupp i helga ble steinet under en opptreden i den tyske byen Hannover. Jødiske organisasjoner frykter hendelsen bare er starten på en antisemittisk voldsbølge, mens tyske politikere varsler nulltoleranse for slike angrep, melder Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Festival Det var i helga dansetruppen Chaverim (hebr. «Venner») skulle opptre under en gatefestival i den innvandrerrike bydelen Sahlkamp. Opptredenen var ikke engang begynt før det begynte å hagle steiner mot danserne - ifølge Welt Online ledsaget av «Juden raus!» (ty. «Ut med jødene!»)-rop.

En av de kvinnelige danserne ble truffet i beinet og fikk lettere skader, og opptredenen ble avlyst. Så langt mener politiet at seks unge i alderen 11 til 19 år, med bakgrunn fra ulike land i den muslimske verden, sto bak steinkastingen.

Delstaten Niedersachsens innenriksminister Uwe Schünemann erkjenner problemer med antisemittisme i den muslimske befolkningen, og lover at hendelsen vil bli gransket nøye - men advarer:

- Muslimer må ikke bli satt kollektivt under mistanke for antisemittiske holdninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer