Jødiske ekstremister synger hyllest til Israels skolebombinger

«Det er ikke skole i morgen, det er ingen barn igjen i Gaza».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoen av de jødiske ekstremistene som synger makabre sanger om Israels krigføring i Gaza, er publisert av Times of Israel.

Ifølge avisa viser videoen en gruppe som hadde samlet seg på Rabinplassen i Tel Aviv i helga. På videoen synger de «Det er ikke skole i morgen, det er ingen barn igjen i Gaza», og roper «Jeg hater arabere» og «Gaza er en kirkegård».

De høyreekstreme israelerne skal ha samlet seg på plassen for å vise sin motstand mot en mye større fredsdemonstrasjon på den samme plassen, der flere tusen mennesker hadde samlet seg for å kreve en slutt på krigføringen i Gaza.

Demonstrasjonen lørdag skjedde altså før tirsdagens bombing av FN-skolen i Jabalaya, der 15 ble drept.

Men bombinger av skoler har ikke vært noen sjeldenhet under Israels pågående militæraksjon i Gaza.

BOMBET SKOLE: En palestinsk gutt står igjen i restene av FN-skolen i Jabalya, nord i Gaza i går. Skolen ble bombet tirsdag, og minst 15 ble drept. Ifølge FN er det sjette gangen at en FN-skole sammes av israelerne. Foto: EPA/MOHAMMED SABER
BOMBET SKOLE: En palestinsk gutt står igjen i restene av FN-skolen i Jabalya, nord i Gaza i går. Skolen ble bombet tirsdag, og minst 15 ble drept. Ifølge FN er det sjette gangen at en FN-skole sammes av israelerne. Foto: EPA/MOHAMMED SABER Vis mer

I forrige uke ble en FN-skole i Beit Hanoun truffet, og 15 ble drept ifølge NTB.

«Dette er sjette gang en av våre UNRWA-skoler har blitt truffet. Våre ansatte i spissen for internasjonal respons drepes», skrev Pierre Krähenbühl, sjefen for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), på twitter i går, etter det seneste granatangrepet.

Trapper opp Det er få ting som tyder på at Israel vil avslutte krigføringen i Gaza, til tross for økende internasjonalt press.

Nå er ytterligere 16.000 soldater fra reservestyrkene mobilisert til krigen på Gaza. Dermed er 86.000 soldater kampklare i militæroffensiven som pågår på Gazastripen, ifølge en talskvinne for forsvaret.

Samtidig kunngjorde den israelske regjeringen i dag at den skal granske bombingen av en FN-skole på Gazastripen, og sier den ber om unnskyldning om Israel var ansvarlig.

- Vi har regler, sivile er ikke mål, sier en talsmann til BBC. USA og FN har på det sterkeste fordømt angrepet mot pikeskolen, som drepte minst 16 personer. Israel har sagt den svarte på et granatangrep fra nærheten av skolen.

Nær målet Torsdag fortsetter offensiven på Gazastripen etter at statsminister Benjamin Netanyahus regjering ga grønt lys dagen før. Israels hovedmål med aksjonen er å ødelegge tunneler fra Gazastripen inn i Israel. Ifølge forsvaret er snart Hamas' tunneler inn i landet ødelagt.

ØDELAGT: - Barn, kvinner og menn drept og skadet da de sov på et sted hvor de burde vært trygge og beskyttet. Det var de ikke. Utålelig, sier UNRWA-sjef Pierre Krähenbühl etter bombingen av den FN-drevne skolen i Jabalya i Gaza. Foto: EPA/MOHAMMED SABER
ØDELAGT: - Barn, kvinner og menn drept og skadet da de sov på et sted hvor de burde vært trygge og beskyttet. Det var de ikke. Utålelig, sier UNRWA-sjef Pierre Krähenbühl etter bombingen av den FN-drevne skolen i Jabalya i Gaza. Foto: EPA/MOHAMMED SABER Vis mer

- Vi er bare noen få dager unna å ha ødelagt alle terrortunnelene, sier generalmajor i den israelske hæren, Sami Turgeman, ifølge ynetnews.

- Mengden sement Hamas har brukt til å bygge disse tunnelene, kunne vært brukt til å bygge to sykehus, 20 klinikker og 100 barnehager, legger han til. Israels regjering sendte samtidig torsdag en delegasjon til Egypt, som forsøker forhandle fram en våpenhvile. Over 1.300 drepte Dødstallet på palestinsk side er nå steget til over 1.300, de fleste av dem sivile. 56 israelske soldater og tre sivile er også drept.

Onsdag ble minst 17 personer drept og 200 såret i et israelsk luftangrep mot et marked i utkanten av Gaza by. Til sammen ble over 100 palestinere drept onsdag.

Angrepet rammet et travelt marked i Shejaiya-området, opplyste talsmann for nødetatene Asharf al-Qudra. Området ligger utenfor Gaza by, nær den israelske grensen. Det skjedde kort tid etter at det israelske forsvaret innførte en fire timer lang våpenhvile på Gazastripen. Våpenhvilen gjaldt imidlertid ikke områder hvor israelske soldater allerede opererer, opplyste det israelske forsvaret.

MOTSTAND: Israelske fredsaktivister under en demonstrasjon i Tel Aviv lørdag. Selv om de fleste Israelere støtter aksjonen på Gaza, er det en liten men aktiv gruppe med krigsmotstandere i landet. Foto: AP Photo/Dan Balilty, File
MOTSTAND: Israelske fredsaktivister under en demonstrasjon i Tel Aviv lørdag. Selv om de fleste Israelere støtter aksjonen på Gaza, er det en liten men aktiv gruppe med krigsmotstandere i landet. Foto: AP Photo/Dan Balilty, File Vis mer