JØDISKE EKSTREMISTER: Natt til torsdag satte jødiske ekstremister fyr på en kirkebygning i Jerusalem. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet
JØDISKE EKSTREMISTER: Natt til torsdag satte jødiske ekstremister fyr på en kirkebygning i Jerusalem. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / DagbladetVis mer

Jødiske ekstremister tenner på kirke i Jerusalem

Det dagen etter at en moské ble angrepet på samme måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jødiske ekstremister satte natt til torsdag fyr på en kirkebygning i Jerusalem.

Det var et anneks tilhørende en gresk-ortodoks presteskole rett utenfor murene til gamlebyen som ble utsatt for hærverket. Gjerningsmennene tagget også veggene til bygningen med fornærmelser mot Jesus og Maria på hebraisk, ifølge polititalskvinne Luba Samri.

Brannen ble slukket før den fikk gjøre større skade, sier Samri og kaller angrepet et nasjonalistisk angrep.

Jerusalems borgermester Nir Barkat sier i en pressemelding at brannen åpenbart er påtent med vilje, og at det ikke skal være rom for slik beklagelig aktivisme i byen, som er hellig for både jøder, kristne og muslimer.

Onsdag satte ekstremister fyr på en moské i nærheten av Betlehem og sprayet anti-arabiske slagord på hebraisk på murene.

Begge angrepene bærer preg av å være såkalte «prislapp»-angrep, der ultranasjonalistiske jødiske ekstremister i flere år har gjennomført hevnangrep mot palestinere og israelske arabere.

Prislapp-betegnelsen går på at det er en pris å betale for enhver handling som begrenser bosetterenes handlinger.

I den siste tiden er også moskeer og kirker i stadig større grad blitt angrepet.

Også israelsk politi som har vært med på å fjerne ulovlige bosetningsutposter på den okkuperte Vestbredden, har vært utsatt for prislapp-angrep.

(NTB)