Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jødiske ekstremister vandaliserte kristent kloster

Et berømt kristent kloster på grensa mellom Israel og Vestbredden ble natt til tirsdag utsatt for hærverk, trolig av jødiske ekstremister.

ANGREPET: Klosteret Latroun, 15 kilometer fra Jerusalem, ble grunnlagt av franske trappist-munker i 1890. Nå er det rammet av vandalisme fra ytterliggående jødiske bosettere. Foto: NTB Scanpix
ANGREPET: Klosteret Latroun, 15 kilometer fra Jerusalem, ble grunnlagt av franske trappist-munker i 1890. Nå er det rammet av vandalisme fra ytterliggående jødiske bosettere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmennene satte fyr på dørene av tre og malte graffiti på veggene til det kjente klosteret Latrun, ikke langt fra Jerusalem. Klosteret ligger ved grensa mellom Israel og Vestbredden.

«Jesus er en ape» og «Migron» ble malt på hebraisk på veggene til klosteret, ifølge israelsk politi.

Israelsk politi hadde tidligere uttrykt bekymring for at jødiske ekstremister ville reagere på at 50 jødiske familier ble fjernet fra den ulovlige bosetningen Migron ved Ramallah på Vestbredden søndag.

En israelsk rabbiner, Gilad Kariv, som besøkte klosteret for å se på skadene, sier han som rabbiner og israelsk statsborger skammer seg over hærverket.

Enkelte ekstremistiske, jødiske grupper har tidligere angrepet moskeer, kirker, palestinsk innbyggere og israelske soldater som hevn når bosettere fjernes fra ulovlige bosetninger. Hevnaksjonene, er kjent som « prislapp-politikk», sies å være prisen som må betales for ethvert forsøk myndighetene gjør på å hindre videre utbygging av bosetningene på den okkuperte Vestbredden. Palestinerne ser på området som sin framtidige stat. Den kristne palestinske akademikeren Bernard Sabella sier til nyhetsbyrået Reuters at angrepene blir utført av grupper av ekstremistiske jøder som ikke vil at det skal være muslimer eller kristne i landet.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media