USA UNDER DONALD TRUMP:

Jødiske gravplasser vandalisert tre ganger på tre uker i USA

- Vi trodde ikke dette ville skje i USA, men etter at Trump vant, føler kanskje høyreekstreme at det er greit å stikke seg fram, sier Ervin Kohn. 

VANDALISME: Tre ganger har jødiske gravgårder blitt vandalisert i løpet av de siste ukene. - Vi trodde ikke dette ville skje i USA. Dette er veldig trist, og vi frykter at det vil skje igjen sier Ervin Kohn, styreleder i Det mosaiske trossamfunnet og nestleder i Antirasistisk senter. Foto: Gretchen Stumme / Afp / Scanpix  
VANDALISME: Tre ganger har jødiske gravgårder blitt vandalisert i løpet av de siste ukene. - Vi trodde ikke dette ville skje i USA. Dette er veldig trist, og vi frykter at det vil skje igjen sier Ervin Kohn, styreleder i Det mosaiske trossamfunnet og nestleder i Antirasistisk senter. Foto: Gretchen Stumme / Afp / Scanpix   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av de tre siste ukene har jødiske gravplasser blitt vandalisert tre ganger i USA, melder CNN. Nå vil det bli iverksatt etterforskning for å finne ut hvem som står bak ødeleggelsene, melder guvernør Andrew Cuomo i New York.

- Folk føler vel at det nå er greit å stikke hodene fram. Det er nærliggende å tro at det er høyreekstreme som står bak. De som jublet da Trump tok valgseieren i USA, sier Ervin Kohn, styreleder i Det mosaiske trossamfunnet og nestleder av Antirasistisk senter.

- Dramatisk økning

New York-guvernør Cuomo sier at etterforskerne vil se hvorfor hatkriminalitet synes å bre om seg mot jødiske organisasjoner og steder i staten.

- New York-familien - folk med ulik tro, farge og bakgrunn - opplever en dramatisk økning når det gjelder hat- og intoleransehandlinger. Politiets hatkriminalitet-gruppe er satt på saken, sier Cuomo i en uttalelse, melder CNN.

- Trump fremmedgjør

President Donald Trump tok opp gravplass-vandalismen i en tale i Kongressen denne uka.

- Vi er kanskje en nasjon som er delt når det gjelder politikk, men vi er et land som står samlet i å fordømme hat og ondt, sa presidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer