Jødiske nynazister dømt i Israel

Landet sjokkert etter synagogeskjending og vold.

SAMLET: Medlemmer av Petah Tikva-gjengen, fotografert hjemme hos et av medlemmene under en av sine mange samlinger. Foto: PRIVAT/REUTERS/SCANPIX
SAMLET: Medlemmer av Petah Tikva-gjengen, fotografert hjemme hos et av medlemmene under en av sine mange samlinger. Foto: PRIVAT/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Åtte unge gutter og menn i alderen 16 til 19 år er blitt dømt til strenge fengselsstraffer etter angrep mot ortodokse jøder, homofile, narkomane og gjestearbeidere - samt skjending av en synagoge. Lederen for gruppa fikk sju års fengsel, skriver BBC News.Alle de dømte tenåringene, kjent som Petah Tikva-gjengen, er jødiske borgere av Israel, skriver Jerusalem Post.

Landet ble som kjent opprettet som et jødisk nasjonalt hjem i Palestina etter nazistenes holocaust under annen verdenskrig, og offentligheten er nå i en sjokkliknende tilstand etter at gruppas virksomhet ble kjent etter pågripelsen i fjor.

En av de tiltaltes opprinnelig ukrainske bestemor unnslapp holocaust som seksåring ved å gjemme seg under døde mennesker under den tyske okkupasjonen, ifølge Reuters.

AvskrekkingDommer Tsvi Gurfinkel ønsket å statuere et sterkt eksempel ved de strenge dommene, og håper straffene vil virke avskrekkende på andre som måtte finne på noe slikt.

- At de er jøder, og at de har sympatisert med personer som bekjenner seg til raseteorier, er fryktelig, uttalte dommeren under opplesningen av dommene i Tel Aviv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer