Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jødiske plomber i Hitlers munn

Adolf Hitler hadde munnen full av gull, tatt fra jødiske ofre i konsentrasjonsleirene.

NAZIGULL I TENNENE: Ifølge tyske forfattere skal Adolf Hitler ha fått 10 hull i tennene reparert med gull stjålet fra jøder drept i tysk fangenskap. Foto: Scanpix
NAZIGULL I TENNENE: Ifølge tyske forfattere skal Adolf Hitler ha fått 10 hull i tennene reparert med gull stjålet fra jøder drept i tysk fangenskap. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det hevder The Telegraph basert på ei ny tysk bok om føreren.

Påstanden tar utgangspunkt i dokumenter som nylig er funnet. Disse skal vise at Hitlers tannlege disponerte 50 kilo gull til tannbehandling av fremstående nazister. Gullet var tatt fra ofre i konsentrasjonsleire.

10 plomber
Medforfatter og historiker Henrik Eberle har ifølge the Telegraph skrevet flere boksuksesser om Hitler. Han viser til at tannlegen Hugo Blaschke i 1944 hadde satt inn 10 fyllinger i Hitlers munn.

- Det mest sannsynlige stedet gullet kom fra, var lageret Blaschke hadde fått fra konsentrasjonsleirene, sier Eberle.

Stjal fra døde jøder
Det er et veletablert faktum at naszistene fjernet gulltenner og fyllinger fra ofrene i konsentrasjonsleire.

Det nye dokumentet det vises til er et brev fra 1941 hvor en av Blaschkes lærlinger redegjør overfor SS-sjef Heinrich Himmlers kontor.

- Det meste av gullet kom fra jøder. Gull fra andre kilder var svært vanskelig å oppdrive i Tyskland på den tida, og det er derfor jeg mener gullet i Hitlers munn trolig kom fra nazistenes jødiske ofre, sier Eberle.

Nazi-tannlegen
Tannlegekirurgen Hugo Blaschke (1881-1959) var Hitlers personlige tannlege i perioden fra 1933 til april 1945.

Han var også personlig tannlege for Hermann Göring andre prominente ledere av nazi-Tyskland.

Avviser blodlinje
Boka det vises til bærer tittelen «Var Hitler syk?»

I denne avviser forfatter og medisinprofessor Hans-Joachim Neumann også flere etablerte myter, blant dem at Hitler selv hadde jødisk opphav, at han ble slått av sin far og at han i en lang periode var rusmisbruker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media