STENGT: Joe & The Juice på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STENGT: Joe & The Juice på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Joe & The Juice på Gardermoen stengt etter salmonellautbrudd

Har registrert åtte mulige tilfeller av salmonellasmitte på 15 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joe & The Juice på Oslo Lufthavn er stengt etter et utbrudd av salmonella, opplyser kjeden i en pressemelding.

Mattilsynet har registrert åtte mulige tilfeller av salmonellasmitte mellom 10. og 25. august på flyplassen, og flere av de smittede sier de har besøkt kafeen, skriver selskapet. Kjeden har derfor besluttet å stenge spisestedet inntil videre og desinfisere det.

Kjeden opplyser at den bruker samme leverandør til alle sine 32 spisesteder rundt om i landet. I perioden der smitten har forekommet, har disse solgt over 40.000 sandwicher.

- Ettersom det ikke er meldt om smitte utenfor Gardermoen, er tilfellet isolert til flyplassen og det kan muligens knyttes til smitte fra mennesker, men det gjenstår å avklare, skriver selskapet, som også opplyser at en av deres egne ansatte ble syk 22. august, uten at han har fått noen diagnose.

Alle de ansatte blir testet og har fått lønnet permisjon, heter det i pressemeldingen.

Selskapet understreker at det samarbeider med Mattilsynet.

- Pasientene er bosatt over hele landet, men vi vet at hvertfall syv av åtte som har blitt syke har vært på Oslo Lufthavn og handlet produkter hos Joe & The Juice. Vi har derfor en sterk mistanke at dette var årsaken, uten at vi noen gang kan si dette helt sikkert. Årsaken til at kundene ble syke er heller ikke nødvendigvis en svikt i rutinene hos restauranten, men at restauranten kan ha brukt råvarer som allerede var smittet med salmonella. Det har vi eksempler på at har skjedd tidligere, sier Catherine Svindland, seniorrådgiver seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet.

Mattilsynet tok før helga ut prøver ved Joe & The Juice på Oslo Lufthavn Gardermoen, som nå er sendt til Veterinærinstituttet for analyse. I slike saker er det ikke alltid man kan finne smittekilden.

-Det er ikke meldt om nye sykdomstilfeller de siste ukene, og vi tror derfor at det ikke er fare for at flere kan bli smittet. Virksomheten har gjort flere tiltak, som å vaske ned lokalene, og samarbeider med Mattilsynet, sier Svindland.

(NTB)