OPPFORDRER: NRA raser mot Bidens oppfordringer og hevder de bryter med amerikanernes rett til å ha våpen. Foto: AP / Luis M. Alvarez / NTB Scanpix
OPPFORDRER: NRA raser mot Bidens oppfordringer og hevder de bryter med amerikanernes rett til å ha våpen. Foto: AP / Luis M. Alvarez / NTB ScanpixVis mer

Joe Biden ber demokrater støtte folket mot våpen

- Det er på tide å gå til aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs visepresident Joe Biden ba onsdag innstendig sine demokratiske partifeller i Kongressen innfri folks krav om strengere restriksjoner på våpen.

Det er uklart om det blir flertall i Kongressen for noen av anbefalingene Biden har kommet med om nye restriksjoner, men han understreket at kongressrepresentantene har plikt til å gjøre så godt de kan.

- Jeg vil ikke høre fra noen av dere at dere ikke vil fordi det er for farlig politisk. Det er overveldende enighet om at det er på tide å gå til aksjon, sa han til kongressrepresentantene på en tre dager lang samling i Leesburg i Virginia.

Våpeneiernes organisasjon National Rifle Association (NRA) er imot alle anbefalingene til Biden og hevder de bryter med amerikanernes rett til å ha våpen.

Mange kongressrepresentanter fra konservative stater, både republikanere og demokrater, er motvillige til å gå inn for strengere regler fordi de frykter de da ikke blir gjenvalgt.

Både Biden og president Barack Obama har de siste dagene trappet opp kampanjen for å få gjennom strengere restriksjoner etter massakren i Newtown før jul der en ung gutt drepte 20 barn og sju voksne.

Forslagene Biden har framsatt, inkluderer et forbud mot halvautomatiske angrepsvåpen og magasiner med kapasitet til mange skudd. Likeledes foreslår han bakgrunnssjekker for alle typer våpensalg.

(NTB)


PRESSEBILDE: President Barack Obama henvender seg til begge leire i våpendiskusjonen - og dette pressebildet ble offentliggjort av Det hvite hus nylig. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PRESSEBILDE: President Barack Obama henvender seg til begge leire i våpendiskusjonen - og dette pressebildet ble offentliggjort av Det hvite hus nylig. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer